NEA

Ναυτιλία, ώθηση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

marine_blueStar_delos600x400

H ιαπωνική Εco Marine Power μαζί με την ελληνική Blue Star Ferries έχει αρχίσει εργασίες για να εφαρμόσει και να αξιολογήσει μια σειρά από τεχνολογίες ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

solbian_marine_solar_1Στόχος του σχεδίου είναι να καταστήσουν τη ναυτιλία πιο ενεργειακά βιώσιμη, με τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας για τη μείωση της χρήσης καυσίμων στα πλοία. Οι εταιρίες θα εργαστούν από κοινού σε διάφορες τεχνολογίες, συμπεριλαμβανομένου του συστήματος “Υδροχόος” σύστημα διαχείρισης και αυτοματοποίησης (MAS) με ένα ολοκληρωμένο θαλάσσιο σύστημα ηλιακής ενέργειας. Το Blue Star Δήλος, ταχύπλοο επιβατηγό οχηματαγωγό, θα χρησιμοποιηθεί για την αξιολόγηση των συστημάτων που αναπτύχθηκαν από την EMP και τους στρατηγικούς εταίρους της.

Στα αρχικά στάδια του έργου θα ενσωματωθεί ένα θαλάσσιο σύστημα ηλιακής ενέργειας με τη χρήση εύκαμπτων, ελαφρών φωτοβολταϊκών στοιχείων ναυτικής χρήσης από την Solbian Energie Alternative μαζί με το σύστημα “Υδροχόος” MAS. Μετά, το έργο θα αξιολογήσει την απόδοση σε πραγματικό χρόνο και θα παρακολουθεί την κατανάλωση καυσίμου.

To “Yδροχόος” ΜΑS είναι μια πλατφόρμα διαχείρισης συναγερμών, παρακολούθησης επιδόσεων και καταγραφής δεδομένων, και θα χρησιμοποιηθεί για τον υπολογισμό δεδομένων της μείωσης εκπομπών αερίων. Η Ιαπωνική ΚΕΙ System ανάπτυξε αυτό το σύστημα σε συνεργασία με την EMP για την ολοκλήρωση  των συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε μια κοινή πλατφόρμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για την παρακολούθηση άλλων συστημάτων σε πλοία, (βασικούς κινητήρες, γεννήτριες και αντλίες).

greg_atkinson_eco_marine_powerΤο έργο θα εποπτεύεται από την τεχνική ομάδα της Blue Star Ferries, ενώ εκτός από τον εξοπλισμό η διαχείριση του έργου και τεχνικών συμβουλών θα παρέχονται από την EMP. Ο διευθυντής και Chief Technology Officer (CTO) της EMP Greg Atkinson είπε μεταξύ άλλων πως “…το έργο αυτό με την Blue Star Ferries είναι πολύ συναρπαστικό για Eco Marine Power και για στρατηγικούς εταίρους μας, καθώς θα είναι η πρώτη εγκατάσταση σε πλοίο ορισμένων από τις τεχνολογίες και τα συστήματα που έχουμε αναπτύξει τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένων των ολοκληρωμένων συστημάτων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας”.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!