NEA

Υβριδικό σύστημα για απορριμματοφόρα [vid]

Η εταιρία Parker Hannifin παρουσιάζει μέσω ενός βίντεο μία ιδέα για ένα υβριδικό απορριμματοφόρο που θα ρυπαίνει 50% λιγότερο από τα υπόλοιπα συμβατικά…

Οι περισσότεροι κατηγορούν τα αυτοκίνητα για το φαινόμενο του θερμοκηπίου αλλά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό οφείλεται στην δραστηριότητα των αεροπλάνων. Και σε αντίθεση με τα τελευταία που εκπέμπουν χιλιάδες τόνους CO2 στην ατμόσφαιρα, στην αυτοκινητοβιομηχανία γίνονται τεράστιες προσπάθειες για την μείωση των ρύπων. Ακόμη και στα απορριμματοφόρα!

Parkers RunWise Hydraulic Hybrid Refuse Vehicle Technology OverviewΉδη στην βόρεια Ευρώπη κυκλοφορούν πολλά τέτοια φορτηγά οχήματα που καταναλώνουν εναλλακτικά καύσιμα, ενώ κατά καιρούς παρουσιάζονται διάφορες υβριδικές ιδέες. To Run Wise της Parker μπορεί να μαζεύει σκουπίδια κάθε μέρα από 2.000 σπιτικά καταναλώνοντας την μισή ποσότητα καυσίμου από ένα συμβατικό «σκουπιδιάρικο».

Το σύστημα χρησιμοποιεί την ανάκτηση της ενέργειας από το 70% της πέδησης, ενώ ο υδραυλικός μηχανισμός μας παραπέμπει στο σύστημα Hybrid Air της PSA. Εδώ μπορείτε να διαβάσετε για ένα παλιότερο υβριδικό σκουπιδιάρικο της Volvo, και εδώ για ένα επίσης σοφιστικέ υβριδικό σύστημα για φορτηγά.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!