NEA

Υβριδικό απορριμματοφόρο από την Volvo

volvo_hybrid_truck_large_resize

To τελευταίο πράγμα που ίσως περιμένατε να ακούσετε είναι για μία υβριδική «σκουπιδιάρα» και το πιο ειρωνικό από όλα είναι πως ένα τόσο βρώμικο αυτοκίνητο μπορεί να είναι πολύ πιο «καθαρό» από ένα μεγάλο SUV.

Το απορριμματοφόρο στην φωτογραφία κυκλοφορεί σε πειραματικό στάδιο στους δρόμους της Σουηδίας και εξοπλίζεται με την υβριδική τεχνολογία της Volvo. Συγκεκριμένα, την κίνηση αναλαμβάνει ένας diesel κινητήρας ισχύος 320 ίππων που μπορεί να ξεκουράζεται όταν αναλαμβάνει ο ηλεκτροκινητήρας μέχρι τα 19χλμ/ώρα.

To σύστημα πέδησης ενσωματώνει την μέθοδο της ανάκτησης ενέργειας η οποία αποθηκεύεται σε συστοιχία μπαταριών li-ion και η μαζική παραγωγή έχει προγραμματισθεί από την Volvo για το 2009. Έτσι, η υβριδική σκουπιδιάρα εκπέμπει μέχρι και 20-30% λιγότερο CO2 ενώ μπορεί να κινηθεί και αθόρυβα τα πρωινά χωρίς να σας ξυπνάει!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!