NEA

Με 3κύλινδρο κινητήρα και η Volvo

Volvo confirms three-cylinder engine lineup for 2016_1

Ο νέος τούρμπο 1.500άρης κινητήρας θα κάνει πρεμιέρα με τα νέα S60/V60 προς τα τέλη 2016 και έπειτα…

H Volvo επιβεβαίωσε και επίσημα ότι είχαμε γράψει πριν από μήνες κατά την παρουσίαση των νέας γενιάς κινητήρων Drive-E. Έτσι, ο νέος 3κύλινδρος θα συνδυάζεται με σύστημα υπερτροφοδότησης, θα είναι άμεσου ψεκασμού, θα έχει χωρητικότητα 1.500 cc και θα μπει στην παραγωγή πριν τα τέλη της δεκαετίας ώστε η Volvo να μειώσει το μέσο όρο του Co2 του στόλου της.

volvo-tech-1-03Σύμφωνα με τον Derek Crabb, υπεύθυνο στο τομέα μηχανολογίας της Volvo, τέλη 2016 θα ξεκινήσει η παραγωγή του βενζινοκινητήρα ο οποίος θα τοποθετηθεί στα νέα S50/V60 καθώς και στα μικρότερα crossover της εταιρίας (το V40 CC). «Το νέο μοτέρ θα τοποθετηθεί έως τα S60/V60 αλλά όχι στα μεγαλύτερα XC. Είναι θέμα ροπής και όχι ισχύος» λέει ο Crabb. Τέλος, υπογραμμίζει πως η συγκεκριμένη μονάδα θα αποτελέσει το βασικό στοιχείο για υβριδικές εκδόσεις που θα δούμε αρχές της επόμενης δεκαετίας.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!