NEA

Νέο Ford Mondeo από 23.635€

All-New Ford Mondeo Pricing Announced; Petrol, Diesel and First

H ελληνική αντιπροσωπεία ανακοίνωσε την τιμή πώλησης του νέου Mondeo για την ντίζελ έκδοση με τον κινητήρα 1,6 lt.

Mondeo 5 door 4Οι τιμές για τα πρώτα διαθέσιμα νέα Mondeo ξεκινούν από €23.635 (με όφελος απόσυρσης) για την έκδοση ντίζελ 1.6 με 115 PS και στην έκδοση εξοπλισμού Trend. Η συγκεκριμένη έκδοση Trend του νέου Mondeo 1.6l diesel περιλαμβάνει πλούσιο βασικό εξοπλισμό όπως μεταξύ άλλων 9 αερόσακους, ESP, Hill Launch Assist, προβολείς ομίχλης με λειτουργία φώτων στροφής, 4 ηλεκτρικά παράθυρα, διζωνικό κλιματισμό, αναδιπλούμενους και θερμαινόμενους εξωτερικούς καθρέφτες, φώτα ημέρας, ηλεκτρικό χειρόφρενο, αυτόματους προβολείς και αισθητήρες βροχής, σύστημα Ford MyKey, ηχοσύστημα με οθόνη 4’’ & 8 ηχεία, ΜP3, USB & Ford SYNC , 16” ζάντες αλουμινίου κ.α.

New Mondeo interior LHDΑντίστοιχα, η έκδοση Titanium στο νέο Mondeo 1.6l diesel περιλαμβάνει -επιπλέον του εξοπλισμού της έκδοσης Trend- κρυφό εσωτερικό φωτισμό, σύστημα Traffic Sign Recognition & Υποβοήθησης Διατήρησης Λωρίδας (LKA), προσαρμοζόμενους προβολείς νέων φωτιστικών σωμάτων Adaptive LED και πίσω φώτα LED, ηλεκτρικά ανοιγόμενη πίσω πόρτα χώρου αποσκευών, Keyless Start & Keyless Entry, ηχοσύστημα Sony με οθόνη αφής 8’’, ΜP3 player, 9 premium ηχεία, 2 θύρες USB & σύστημα Ford SYNC II, cruise control, 18” ζάντες αλουμινίου, εμπρός και πίσω αισθητήρες παρκαρίσματος.

[accordion close=”1″ title=”Περισσότερα για το νέο Mondeo από την Ford.“]Η οικογένεια του νέου Ford Mondeo θα περιλαμβάνει αρχικά τις εκδόσεις Trend και Titanium καθώς και το πρώτο υβριδικό Mondeo. Μία βασική έκδοση Ambiente και η Business Edition θα διατίθενται στις αρχές της επόμενης χρονιάς με περισσότερους κινητήρες βενζίνης και diesel καθώς και προαιρετική τετρακίνηση. Το νέο Mondeo θα διατίθεται σε 4θυρες, 5θυρες και wagon εκδόσεις – που εξελίχθηκαν ειδικά για την Ευρωπαϊκή αγορά.

New Mondeo Range«Το νέο Mondeo αποτελεί σημαντικό νέο κεφάλαιο για το εξαιρετικά δημοφιλές Ευρωπαϊκό μοντέλο με ιστορία που χρονολογείται πάνω από 20 χρόνια,» δήλωσε ο Joe Bakaj, vice president, Product Development, Ford Ευρώπης. «Το Mondeo θα προσφέρει εξοπλισμό υψηλών προδιαγραφών και premium χαρακτηριστικά σε ακόμα περισσότερους οδηγούς – καθώς και την πρώτη στη βιομηχανία πίσω ζώνη ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο αλλά και τους πρώτους προβολείς LED της Ford στην Ευρώπη.»

Κορυφαία δυναμική συμπεριφορά και επιλογές κινητήριας ισχύος.Το νέο Mondeo, το πρώτο μοντέλο της Ευρώπης που βασίζεται στη νέα παγκόσμια πλατφόρμα CD της Ford, θα σηματοδοτήσει το ντεμπούτο της νέας πίσω ανάρτησης integral link της Ford για βελτιωμένη άνεση και πιο δυναμικές επιδόσεις.

Οι ειδικοί μηχανολογίας της Ford Ευρώπης ηγήθηκαν της παγκόσμιας εξέλιξης του πλαισίου του νέου Mondeo ώστε να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυναμική συμπεριφορά στην κατηγορία. Οι μηχανικοί  στο κέντρο δοκιμών της Ford, Lommel Proving Grounds, Belgium, σετάρισαν το νέο Mondeo με έμφαση στη λειτουργική αρμονία, προσφέροντας μία σταθερή αίσθηση ελέγχου και απόκρισης πλαισίου, για μία οδηγική εμπειρία που εμπνέει αυτοπεποίθηση στον οδηγό. Το ‘βάρος’ του συστήματος διεύθυνσης και η αμεσότητα απόκρισης προσαρμόζεται σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του πλαισίου “comfort,”“normal” και “sport” του Interactive Vehicle Dynamics Control της Ford για πρώτη φορά.

«Με δομή αμαξώματος που είναι 10% πιο άκαμπτη από το προηγούμενης γενιάς Mondeo και τεχνολογία που βελτιώνει την οδική συμπεριφορά όπως Torque Vectoring Control, είναι το πιο άμεσο σε απόκριση και ευέλικτο Mondeo όλων των εποχών» δήλωσε ο Ulrich Koesters,vehicle line director, Ford Ευρώπης.

Η γκάμα βενζινοκινητήρων του νέου Mondeo θα περιλαμβάνει τους 1.5 L και 2.0 L EcoBoost από το λανσάρισμα, ενώ ο αποδοτικός και πανίσχυρος βενζινοκινητήρας EcoBoost της Ford –Διεθνής Κινητήρας της Χρονιάς για τρίτη συνεχόμενη φορά –πλαισιώνει την οικογένεια από τις αρχές του 2015. Θα διατίθεται ένα μοντέλο Τεχνολογίας ECOnetic με κινητήρα 1.6 diesel και προβλεπόμενες εκπομπές CO2 94 g/km;* καθώς και ο 2.0 TDCi diesel.

Το τετράθυρο Mondeo Hybrid συνδυάζει έναν ειδικά σχεδιασμένο δίλιτρο βενζινοκινητήρα με ηλεκτρικό μοτέρ και μπαταρία ιόντων λιθίου 1.4 kWh που προσφέρει οικονομία καυσίμου και χαμηλές εκπομπές CO2. Το Mondeo Hybrid είναι το πρώτο υβριδικό, ηλεκτρικό όχημα που η Ford θα κατασκευάζει στην Ευρώπη, με προβλεπόμενες εκπομπές CO2 99g/km.

Προηγμένη τεχνολογία φωτισμού.Το νέο Mondeo λανσάρει επίσης την προσαρμοζόμενη τεχνολογία προβολέων LED της Ford στην Ευρώπη. Συνδυάζει προβολείς πλήρους λειτουργικότητας LED που ‘αντιγράφουν’ τα χαρακτηριστικά του ηλιακού φωτός με το Adaptive Front Lighting System της Ford. Προσαρμόζει τη γωνία της δέσμης και την ένταση σύμφωνα με το οδηγικό περιβάλλον.

Το νέο Mondeo θα διαθέτει μία προηγμένη έκδοση του Active Park Assist featuring Perpendicular Parking, που επιτρέπει στους οδηγούς να ανιχνεύουν παράλληλους χώρους στάθμευσης κατάλληλων διαστάσεων και να ελίσσονται με όπισθεν hands-free σε χώρους παράλληλους με το δρόμο και δίπλα σε άλλα αυτοκίνητα.

Αυτό το προηγμένο σύστημα παρκαρίσματος θα υποστηρίζεται από το Park-Out Assist, που βοηθά τους οδηγούς να εξέρχονται από παράλληλους χώρους στάθμευσης και από το Side Parking Aid, που προβάλλει στην οθόνη εμπόδια δίπλα, μπροστά και πίσω από το αυτοκίνητο σε συνδυασμό με ηχητική προειδοποίηση.

Πρόσθετες λειτουργίες υποστήριξης οδηγού: σύστημα αποφυγής σύγκρουσης Active City Stop, που προετοιμάζει τα φρένα εάν ανιχνεύσει ενδεχόμενη σύγκρουση και – εάν ο οδηγός δεν αντιδράσει – εφαρμόζει αυτόματη πίεση πέδησης με ταχύτητες μέχρι  40km/h, και Lane Keeping Aid, που εφαρμόζει ροπή διεύθυνσης για την επαναφορά του οχήματος εάν ανιχνευτεί απόκλιση από τη λωρίδα κυκλοφορίας.

Υψηλά επίπεδα άνεσης και καινοτόμα χαρακτηριστικά ασφάλειας.. Η πρώτη στη βιομηχανία τεχνολογία πίσω ζώνης ασφαλείας με ενσωματωμένο αερόσακο της Ford – Rear Seatbelt – θα κάνει το Ευρωπαϊκό ντεμπούτο της στο νέο Mondeo. Σε περίπτωση ατυχήματος, η ζώνη αναπτύσσεται ταχύτατα ώστε η δύναμη πρόσκρουσης να κατανεμηθεί σε 5 φορές μεγαλύτερη επιφάνεια του σώματος από αυτή που κατανέμεται με μία συμβατική ζώνη.

Το Mondeo θα προσφέρει στους οδηγούς ανέσεις με χαρακτηριστικά όπως η πρώτη στην κατηγορία ηλεκτρικά ρυθμιζόμενη κολόνα τιμονιού με λειτουργία μνήμης, προηγμένης σχεδίασης καθίσματα με λειτουργία μασάζ Active Motion, ηλεκτρική πίσω πόρτα και θερμαινόμενο τιμόνι.

Το σύστημα συνδεσιμότητας SYNC 2 της Ford με προηγμένο φωνητικό έλεγχο και έγχρωμη οθόνη αφής 8 ιντσών θα επιτρέπει στους οδηγούς να διαχειρίζονται λειτουργίες τηλεφώνου, ενημέρωσης/ψυχαγωγίας, συστημάτων κλιματισμού και πλοήγησης χρησιμοποιώντας απλή καθομιλουμένη γλώσσα. Οι οδηγοί μπορούν ακόμα και να βλέπουν μία λίστα τοπικών εστιατορίων και μόνο με την εντολή: ‘I’m hungry’.

Πρωτιά στην κατηγορία, η αναβαθμισμένη τεχνολογία MyKey θα επιτρέπει στους ιδιοκτήτες  Mondeo να προγραμματίζουν ένα κλειδί – συνήθως για νεαρούς οδηγούς. Το MyKey μπορεί τώρα να αναστέλλει τις εισερχόμενες τηλεφωνικές κλήσεις και να περιορίζει τη μέγιστη ταχύτητα, να αποτρέπει την απενεργοποίηση συστημάτων υποστήριξης και ασφάλειας, να μειώνει τη μέγιστη ένταση ήχου του ηχοσυστήματος ή και να το απενεργοποιεί πλήρως εάν ο οδηγός και οι επιβάτες δεν χρησιμοποιούν τις ζώνες ασφαλείας.

Εκφραστική σχεδίαση και ανώτερη ποιότητα.Το νέο Mondeo προσφέρει κορυφαία ποιότητα υλικών και κατασκευής με ένα φίνο, κομψό, σπορτίφ και εκφραστικό εξωτερικό και μία καμπίνα που διακρίνεται για την βελτιστοποιημένη εργονομία, την άνεση σε συνδυασμό με premium φινίρισμα και εξοπλισμό.

Το νέο Mondeo που κατασκευάζεται στο εργοστάσιο της Ford στη Βαλένθια της Ισπανίας, διαθέτει σπορ coupe προφίλ με χαμηλή γραμμή οροφής και ανοιγόμενη, πανοραμική οροφή για την έκδοση wagon. Το λεπτό προφίλ είναι λαξευμένο με τρόπο ώστε να αποπνέει μία ανάλαφρη αίσθηση, ενώ στην  προηγμένη και τεχνική σχεδίαση της Ford ξεχωρίζει η τραπεζοειδής μάσκα, το καπό και οι προσαρμοζόμενοι προβολείς διαμορφωμένοι με λέιζερ.

Μέσα στην καμπίνα, φιγουράρουν όργανα με αναλογικές και ψηφιακές ενδείξεις και μαζί με την κομψή σχεδίαση της κεντρικής κονσόλας δημιουργούν την αίσθηση ενός cockpit. Το μαλακό ταμπλό οργάνων και ο επενδεδυμένος εμπρός κεντρικός αποθηκευτικός χώρος υποδηλώνουν την υψηλή ποιότητα υλικών και κατασκευής. Τα εμπρός καθίσματα ευφυούς σχεδίασης υιοθετούν πιο λεπτή πλάτη – που επιτρέπει στους πίσω επιβάτες να απολαμβάνουν επιπλέον χώρο για τα πόδια.

«Το νέο Mondeo διαθέτει μία προηγμένη γκάμα χαρακτηριστικών και τεχνολογιών που αναβαθμίζουν την οδηγική εμπειρία, την άνεση και την ασφάλεια, σε βαθμό ασυναγώνιστο» δήλωσε ο Bakaj. «Τετράθυρο, πεντάθυρο ή wagon με εντυπωσιακή σχεδίαση και ποιότητα – και μία ισχυρή οικογένεια κινητήρων που περιλαμβάνει τώρα μία υβριδική πρόταση για πρώτη φορά – το Mondeo δείχνει ελκυστικότερο από ποτέ.»[/accordion]

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!