ΑΓΩΝΕΣ

GP Ιταλίας, γερμανική επέλαση με νικητή τον Hamilton!

Formula One - MERCEDES AMG PETRONAS Italian GP 05-07 September 2014 Lewis Hamilton

Στην πίστα της Monza και σε ένα καλό από πλευράς θεάματος αγώνα, ο Lewis Hamilton κατάφερε να επικρατήσει του ομόσταβλού του Nico Rosberg.

Formula One - MERCEDES AMG PETRONAS Italian GP 05-07 September 2014 Lewis Hamilton1Ο Lewis Hamilton δεν κατάφερε να αξιοποιήσει το πλεονέκτημα της pole position και πραγματοποίησε μία νωθρή εκκίνηση πέφτοντας στην 4η θέση και δίνοντας την ευκαιρία στον Nico Rosberg να περάσει ηγηθεί του αγώνα. Στη συνέχεια ο Hamilton καταφέρνει να προσπεράσει τους Magnussen, Massa και να περάσει στην 2η θέση. Στον 25ο γύρο ο Rosberg μπαίνει για ένα γρήγορο pit stop, αμέσως στον επόμενο γύρο μπαίνει και ο Hamilton αλλά δεν αλλάζει κάτι στην σειρά με τον Rosberg να συνεχίζει μπροστά.

Στον 29ο γύρο ο Rosberg λυγίζει από την πίεση του Hamilton και υποπίπτει σε ένα οδηγικό λάθος (όπως και την προηγούμενη φορά) και να περνά μπροστά ο Hamilton! Στον ίδιο γύρο πέφτει κίτρινη σημαία για τον Alonso που εγκαταλείπει λόγω μηχανικού προβλήματος. Απογοήτευση και αποκαρδιωτική η εικόνα της Ferrari στην ιταλική πίστα με τον Kimi Raikkonen να βρίσκεται στην 9η θέση.

13F1Monza_HZ1262Μέχρι τα μισά του αγώνα μεταξύ των θέσεων 3-6 οι Massa, Vettel, Bottas, Magnussen, έδιναν την δική τους μάχη με εναλλαγές θέσεων. Εντυπωσιακή προσπέραση του Ricciardo στον Perez στον 42ο γύρο, ακόμη πιο εντυπωσιακή η μάχη στον 48ο γύρο όπου ο Vettel διατηρεί την 5η θέση. Θεαματική έξοδο είχε στον προτελευταίο γύρο ο Daniel Kvyat.

Τελικά ο Hamilton εκμεταλλευόμενος το λάθος του team mate του βλέπει την καρό σημαία, με τον Rosberg (που βρίσκεται 22 βαθμούς μπροστά στο πρωτάθλημα) και τον Massa να  συμπληρώνουν το βάθρο. Ακολούθησαν οι Bottas, Ricciardo, Vettel, Magnussen, Perez, Button και Raikkonen. H Formula 1 φεύγει από την Ευρώπη καθώς σειρά έχει η Σιγκαπούρη στις 19-21 Σεπτεμβρίου. Εδώ μπορείτε να δείτε την βαθμολογία στο πρωτάθλημα μετά τον αγώνα στην Monza όπου επιτεύχθη η υψηλότερη τελική ταχύτητα για φέτος αλλά και για πέρυσι με 362 km/h με τον Daniel Ricciardo.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Williams ανακοίνωσε από τώρα πως θα διατηρήσει τους ίδιους πιλότους, τους Bottas και Massa, και για το επόμενο πρωτάθλημα. Επίσης, στην επόμενη σεζόν θα συμπεριληφθεί και το GP του Μεξικού στο καλεντάρι με συνολικά 20 αγώνες. Του χρόνου θα είναι η δεύτερη φορά που η F1 θα έχει 20 αγώνες σε μία σεζόν (η πρώτη ήταν το 2012).

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!