NEA

H Ferrari ετοιμάζει και τούρμπο V6

Ferrari-California_T_2015_1000_1 (1)

Αν και οι ιθύνοντες της Ferrari διατείνονταν πριν από μερικούς μήνες την αντιπάθειά τους στους τούρμπο και εξακύλινδρους κινητήρες, τελικά φαίνεται πως θα διαψευστούν από τους ίδιους…

Ferrari-California_T_2015_1000_1 (2)FERΗ California T με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 παράγεται ήδη και σε λίγο καιρό θα δούμε την αντίστοιχη εκδοχή της ανανεωμένης 458 Italia με νέα ονομασία. Και παρόλο που οι Ιταλοί σνόμπαραν την υπερτροφοδότηση (έχουν φτάσει να μελετούν έως και ηλεκτρικό τούρμπο!), τελικά οι πληροφορίες μας λένε πως εξελίσσουν ήδη έναν μικρότερο V6 με χωρητικότητα 2,9 lt και διπλά τούρμπο με την ισχύ να φτάνει τουλάχιστον τους 500 PS και την ροπή να ξεπερνά τα 600 Nm.

Αρχικά, ο νέος V6 κινητήρας θα τοποθετηθεί σε βασικές εκδόσεις ήδη υπάρχων Ferrari, όπως η Μ458-Τ και η 456 Italia. Αργότερα, ίσως να συνδυαστεί και με ένα καινούργιο entry level μοντέλο που στα σίγουρα θα παραμένει αρκετά ακριβότερο από μία κορυφαία έκδοση της Porsche 911. Βλέπετε, ακόμη και αν υπάρξουν μικρότερες V6 κινητήρες δεν σημαίνει πως θα υπάρξουν σημαντικά φτηνότερες Ferrari, ώστε να διατηρηθεί το κύρος και το exclusivity της ιταλικής φίρμας που την θέλει να μην ξεπερνά τις 7.000 πωλήσεις ετησίως.

Η Ferrari ανακαλύπτει το τούρμπο [vid]

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!