NEA

Σε πρώτο πλάνο η Ferrari 458 Speciale A

Ferrari 458 Speciale Aperta limited edition goes official (11)

Το πιο αεροδυναμικό ανοικτό μοντέλο στην ιστορία της υποστηρίζει ότι κατασκεύασε η Ferrari, δημιουργώντας μια ειδική έκδοση της 458 Speciale, για λίγους και εκλεκτούς.

Ξεκινώντας από την ονομασία, δεν χρειάζονται πολλά για να καταλάβει κανείς ότι το Speciale αντιστοιχεί στην «ειδική» έκδοση της Ferrari 458, ενώ το Α προέρχεται από το Aperta, που στα ιταλικά σημαίνει ανοικτό. Το αυτοκίνητο λοιπόν που πρόκειται να κάνει την παρθενική του εμφάνιση στις 2 Οκτωβρίου, στα εγκαίνια της έκθεσης του Παρισιού, θα είναι ένα από τα μόλις 499 κομμάτια που θα κατασκευάσει η ιταλική εταιρία.

Στα σπλάχνα της Ferrari 458 Speciale A εδράζεται ένας V8 ατμοσφαιρικός κινητήρας, χωρητικότητας 4,5 λίτρων. Η ισχύς του φτάνει τους 605 ίππους (που αποδίδονται στις 9.000 σ.α.λ.) ενώ η ροπή τα 540 Nm, στις 6.000 σ.α.λ. Χάρη στα νούμερα αυτά, επιταχύνει από στάση στα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 3 δευτερόλεπτα (ίδιος χρόνος με την κλειστή Speciale) και συνεχίζει την άνοδο στα 200 χλμ./ώρα, σε 9,5 δλ (+0,4). Για την τελική ταχύτητα δεν γίνεται λόγος, υπολογίζεται όμως ότι θα είναι κατάτι μικρότερη από τα 325 χλμ./ώρα της κλειστής 458 Speciale.

Άλλες αλλαγές με αυτή έχουν να κάνουν με το βάρος, που εδώ ανέρχεται στα 1.340 κιλά (+50) και, φυσικά, με την οροφή. Η αλουμινένια, σκληρή οροφή που χρησιμοποιεί η 458 Speciale A απαιτεί χρόνο 14 δευτερολέπτων για την αναδίπλωσή της, αποκαλύπτοντας ένα εξίσου εντυπωσιακό εσωτερικό, ντυμένο με μπλε ανθρακονήματα και alcantara. Απολαύστε την λοιπόν στις φωτογραφίες που ακολουθούν, καθώς δύσκολα θα δούμε από κοντά, στην Ελλάδα, μια τέτοια.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!