ΑΓΩΝΕΣ

Raikkonen: Δεν μπορούμε καν να πλησιάσουμε προπορευόμενο μονοθέσιο!

GP SINGAPORE F1/2014

Ο Iceman πολλές φορές εντυπωσιάζει με τον αυθόρμητο, άμεσο και ανεπιτήδευτο τρόπο που μιλάει. Κάποιες εξ’ αυτών αποκαλύπτει σημαντικά πράγματα όπως τώρα, που αναφέρθηκε στην αεροδυναμική υστέρηση της F14T η οποία αποσταθεροποιείται υπέρμετρα όταν πλησιάζει το προπορευόμενο μονοθέσιο.

Όπως ίσως γνωρίζετε η κίνηση ενός μονοθεσίου έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός αεροδυναμικού ίχνους πίσω του. Δημιουργούνται στροβιλισμοί, μια ακάθαρτη ροή αέρα με «ουρά» σχεδόν 2 sec. Σημαντική επιδίωξη των αεροδυναμιστών είναι όχι μόνο να μειώσουν τις αεροδυναμικές αντιστάσεις του σώματος για δεδομένη αεροδυναμική απόδοση αλλά και να διαμορφώσουν τους στροβίλους πίσω από το μονοθέσιο με τρόπο που να καθιστά πιο δύσκολο να πλησιάσει κάποιος αντίπαλος. Ταυτόχρονα είναι εξαιρετικά σημαντική η διαμόρφωση του εμπρός μέρους του μονοθεσίου ώστε αυτό να μην αποσταθεροποιείται έντονα όταν εισέρχεται σε περιοχή στροβιλισμών προερχόμενων από προπορευόμενο μονοθέσιο.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto