NEA

Mercedes-AMG GT Edition 1

Mercedes AMG Edition1 leak (2)

Με μία ακόμα πιο εντυπωσιακή έκδοση -από τις ήδη γνωστές GT και GT S- ετοιμάζεται να κάνει ποδαρικό το νέο υπεραυτοκίνητο της Mercedes, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση.

Σύμφωνα με την πολιτική της εταιρίας, μία “ενισχυμένη”, αρχική έκδοση θα βοηθήσει στην προώθηση του αυτοκινήτου. Όσοι λοιπόν βιαστούν να βγάλουν το μπλοκάκι των επιταγών στο περίπτερο της Mercedes, θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την AMG GT Edition 1, μία περιορισμένης παραγωγής εκδοχή που θα κοστίζει περίπου 15.000 ευρώ περισσότερα από τη Mercedes-AMG GT S.

Mercedes AMG Edition1 leak (1)Με βάση τις πρώτες εικόνες που διέρρευσαν, πριν από την επίσημη παρουσίαση στο σαλόνι αυτοκινήτου του Παρισιού, στις 2 Οκτωβρίου, η GT Edition 1 δείχνει “ικανότερη” από τις απλές εκδόσεις. Καταρχήν, στο εξωτερικό της, έχει γίνει εκτεταμένη χρήση ανθρακονημάτων στους προφυλακτήρες, στις αεροεισαγωγές και σε άλλα σημεία του αμαξώματος. Αυτό βέβαια που τραβάει κυρίως τα μάτια είναι η σταθερή, μεγάλη αεροτομή, στη θέση των αναδιπλούμενων των GT και GT S. Αντίστοιχα, στο εσωτερικό αναμένεται να υπάρχει ένας ξεχωριστός χρωματισμός, καλύτερο επίπεδο εξοπλισμού, καθώς και τα σχετικά Edition 1 λογότυπα.

Επίσημα στοιχεία για τον κινητήρα δεν έχουν διαρρεύσει, το πιο πιθανό όμως είναι να μην έχουμε αλλαγές. Κάτω από το καπό θα βρίσκεται ο νέος, twin turbo V8 κινητήρας, χωρητικότητας 4.0 λίτρων, με άμεσο ψεκασμό καυσίμου. Η ισχύς αυτού είναι 510 ίπποι/ 6.250 σ.α.λ. και η ροπή 649 Nm/ 1.750-4.750 σ.α.λ. Κατ’ επέκταση και οι επιδόσεις θα είναι ανάλογες. Αυτό που απομένει είναι η οδική συμπεριφορά, καθώς δεν είναι διόλου απίθανο η AMG GT Edition 1 να φέρει άλλες αναρτήσεις, σύστημα διεύθυνσης και φρένα, δικαιολογώντας έτσι το επιπλέον κόστος.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!