NEA

Επίσημα η Ferrari F60America

Ferrari-F60-America-2015 (3)

H Ferrari αποκάλυψε μία ειδική ανοιχτή εκδοχή της F12 Berlinetta που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό και με το κάθε αυτοκίνητο να κοστίζει 2 εκ. ευρώ!

Ferrari-F60-America-2015 (2)Όπως έχουμε γράψει ξανά οι σπέσιαλ εκδόσεις είναι μία καλή και γρήγορη λύση για ζεστό χρήμα για τους κατασκευαστές σπορ μοντέλων. Προφανώς, με το σκεπτικό αυτό η Ferrari προχώρησε στην δημιουργία μίας συλλεκτικές roofless εκδοχής της F12 Berlinetta με την ονομασία Ferrari F60America. H οποία θα κατασκευαστεί σε μόλις 10 μονάδες και όπως γίνεται αντιληπτό ίσως να και να απευθύνεται σε «πατριώτες» που έχουν να καταβάλλουν από 2.000.000 ευρώ!

Ferrari-F60-America-2015 (1)Η συγκεκριμένη Ferrari κατασκευάστηκε και για το γεγονός της συμπλήρωσης των 60 ετών της ιταλικής εταιρίας στην αγορά της Βόρειας Αμερικής με επιρροές από την 275 GTS-4 NART Spider του 1967. Εν απουσία της οροφής η Ferrari F60America διαθέτει δύο roll-bars, ενώ τα χρώματα παραπέμπουν στην αγωνιστική ομάδα που λέγαμε (την North American Racing Team ή NART).

Η οροφή είναι μαλακή, εφαρμόζεται με το χέρι (όπως τον παλιό καλό καιρό) και μπορεί να χρησιμοποιηθεί έως τα 120 km/h. Κάτω από το καπό υπάρχει ο ίδιος ατμοσφαιρικός V12 των 6.262 cc με 740 PS και 690 Nm ροπής που συνεργάζεται με κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Το 0-100 πετυχαίνεται σε 3,1 sec, όπως και στην κανονική F12 Berlinetta.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!