NEA

Πόσο επιζήμια είναι η Bugatti Veyron;

Bugatti-Veyron_Black_Bess_2014_146546

Στην αρχή η Veyron ήταν ένα πραγματικό χρυσωρυχείο. Πλέον, ακόμη και οι εξωτικές της συλλεκτικές εκδοχές δεν μπορούν να καλύψουν την μεγάλη χασούρα της Bugatti…

Bugatti-Veyron_Grand_Sport_Bernar_Venet_2012_167Η Bugatti Veyron έχει φτάσει στην δύση της πορείας της και έχουν απομείνει προς πώλησης περίπου 20 αυτοκίνητα από την συνολική παραγωγή των 450. Πρόκειται ένα από τα πιο ακριβά τετράτροχα με την κάθε μια από τις τελευταίες Veyron να κοστίζει πάνω από 2.000.000 ευρώ! Και ενώ ο μέσος αγοραστής μίας Bugatti κατέχει 84 αυτοκίνητα, 3 τζετ και ένα πολυτελές γιοτ, τα πράγματα για την γαλλική εταιρία δεν είναι έτσι όπως ακούγονται.

Bugatti-Veyron_Ettore_Bugatti_2014_576657Και αυτό διότι στο δια ταύτα η Bugatti μπαίνει χοντρά μέσα με τις φήμες πως η ζημιά ανά Veyron να είναι τρεις φορές η αξία του αυτοκινήτου. Με απλά λόγια η Bugatti χάνει 5,8 εκ. ευρώ για κάθε Veyron που πουλά! Έτσι, το θέμα δεν είναι πόσα κερδίζει η Bugatti -και κατά συνέπεια και η VW -από κάθε αυτοκίνητο του συγκεκριμένου διαμετρήματος που πουλά αλλά χάνει πόσα χάνει σε κάθε αυτοκίνητο, απόρροια του υψηλότατου κόστους εξέλιξης.

Το οποίο δεν πρόκειται να μειωθεί ούτε στην  περίπτωση του επερχόμενου μοντέλου που εξελίσσεται ήδη και αυτή τη στιγμή δοκιμάζονται τρία διαφορετικά πρωτότυπα της νέας Bugatti Veyron. Αυτό από μόνο του δείχνει τόσο τη σημασία που δίνει ο όμιλος VW στο μοντέλο show off της συνολικής του γκάμας όσο και το υψηλό κόστος εξέλιξής. Και να αναρωτιέστε για ποιο λόγο συνεχίζουν η απάντηση είναι μάλλον η αναμενόμενη: για λόγους κύρους και προβολής του τεχνολογικού προφίλ του VW Group.

Δείτε ένα ενδιαφέρον άρθρο για το κέρδος των εταιριών ανά αυτοκίνητο καθώς και για το κέρδος της Porsche ανά μοντέλο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!