ΑΓΩΝΕΣ

Γιατί αποχωρεί η McLaren από τη Mercedes;

dennis-talks640

Εκ πρώτης όψεως δεν ακούγεται λογικό η βρετανική ομάδα να διακόψει τη συνεργασία με τον κατασκευαστή μονάδων ισχύος που πήρε φέτος πρωτάθλημα με μεγάλη διαφορά.

Πόσο μάλλον όταν οι περιορισμοί στην εξέλιξη βάση κανονισμών δεν αφήνουν πολλά περιθώρια για ανατροπές το 2015 και όλα δείχνουν σήμερα πως και πάλι οι ομάδες που θα έχουν μονάδα ισχύος Mercedes (Mercedes, Lotus, Force India, Williams) θα έχουν προβάδισμα. Η McLaren που πήρε το τελευταίο από τα οχτώ πρωταθλήματα κατασκευαστών στην ιστορία της το 1998 με τη Mercedes έχει μακρά πετυχημένη παράδοση με τη Honda. Η συνεργασία τους από το 1988 έως το 1992 απέδωσε 43 νίκες και τέσσερα νταμπλ τίτλων.

Όπως εξηγεί ο συνιδιοκτήτης της McLaren, Ron Dennis, η μόνη ελπίδα της McLaren να καταστεί και πάλι ανταγωνιστική και να διεκδικήσει το πρωτάθλημα είναι η αποκλειστική συνεργασία με κορυφαίο κατασκευαστή κινητήρα: «Δεν μπορεί να κερδίσει μια ομάδα τον τίτλο χωρίς εργοστασιακό κινητήρα. Δείτε φέτος στις κατατακτήριες δοκιμές τι διαφορά υπάρχει ανάμεσα στα Mercedes και στα μονοθέσια των υπολοίπων ομάδων (Williams, McLaren, Force India) που χρησιμοποιούν την ίδια μονάδα ισχύος. Στις πλείστες των περιπτώσεων ξεπερνά το 1 sec ενώ στον αγώνα όποτε χρειαστεί ανεβάζουν ρυθμό απλησίαστο για μας».

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!