NEA

Νέο Ford Mondeo με νέο αερόσακο στη ζώνη ασφαλείας [vid]

Watch Fords Inflatable Rear Seatbelt in slo-mo

Το νέο Mondeo θα διαθέτει πλήρες πακέτο εξοπλισμού άνεσης και ασφάλειας, όπως έναν αερόσακο που θα αναπτύσσεται μέσα από την ζώνη ασφαλείας. Αχρείαστος να είναι!

Ένα βίντεο έδωσε στην δημοσιότητα η Ford που δείχνει σε αργή κίνηση πως αναπτύσεται ένας αερόσακος μέσα από την ζώνη ασφαλείας των πίσω επιβατών παρέχοντας επιπλέον προστασία. Σε αντίθεση με τους κλασικούς αερόσακους που διογκώνονται από έκρηξη και εξάπλωση θερμού αερίου, ο αερόσακος ζώνης φουσκώνει σε λιγότερο από 40 msec με συμπιεσμένο κρύο αέριο που διαχέεται μέσα από έναν κυλινδρίσκο στην πόρπη της ζώνης.

Αρχικά, η Ford θα διαθέτει τον πρωτότυπο αερόσακο στον προαιρετικό εξοπλισμό του Mondeo και αργότερα σκοπεύει να τον διαθέτει και στα μικρότερα Focus και Fiesta. Να υπενθυμίσουμε πως ο αερόσακος ζώνης είναι μία σχετικά παλιά ιδέα της Ford (από το 2009) και πλέον την χρησιμοποιεί μέχρι και η Mercedes. Ως γνωστόν, ένα τόσο ευαίσθητο όπως η ασφάλειας «πουλάει»… Αλήθεια πόσο αποτελεσματικοί είναι τελικά οι αερόσακοι; Διαβάστε εδώ έναν ενδιαφέρον άρθρο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!