ΔΙΑΦΟΡΑ

Volvo FH vs Koenigsegg One:1 [vid]

Τι κοινό μπορεί να έχει ένας τράκτορας με ένα υπεραυτοκίνητο; Όχι πολλά, αν εξαιρέσει κανείς το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, που αποτέλεσε αφορμή για αυτή την άτυπη κόντρα.

Όπως καταλαβαίνετε, το όλο θέμα είναι περισσότερο marketing παρά ουσίας, μία τέτοια αναμέτρηση όμως δεν παύει να έχει κάποιο ενδιαφέρον, αφού είναι κάτι που δεν βλέπουμε συχνά. Ο στόχος, στην προκειμένη περίπτωση, για τον τράκτορα της Volvo ήταν να γυρίσει την πίστα Knutstorp στη νότια Σουηδία σε χρόνο λιγότερο από ότι θα χρειαζόταν το Koenigsegg One:1 για να πραγματοποιήσει 2 γύρους.

Οδηγός γiα το όχημα της Volvo ανέλαβε ο Tiff Needell, παρουσιαστής του Fifth Gear, ενώ πίσω από το τιμόνι του Koenigsegg βρέθηκε ο επίσημος δοκιμαστής της εταιρίας, Robert Serwanski. Το αποτέλεσμα ήταν να χάσει οριακά το Volvo, βγάζοντας όμως τα απαραίτητα, χρήσιμα συμπεράσματα για τη γενικότερη λειτουργία και συμπεριφορά του νέου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη, I-Shift, που χρησιμοποιεί.

Ό Per Nilsson, PR Director της Volvo Trucks δήλωσε σχετικά ”Η αντιπαράθεση ανάμεσα στο Volvo FH και το Koenigsegg One:1 ήταν μια μεγάλη πρόκληση, προκειμένου να δούμε κατά πόσον το νέο μας κιβώτιο ταχυτήτων προσφέρει αυτά που υπόσχεται από πλευράς οδηγικής συμπεριφοράς”. Όσο για τον ίδιο τον Tiff Needell, παραδέχεται ότι οι επιδόσεις του φορτηγού τον εντυπωσίασαν. ”Το I-Shift διπλού συμπλέκτη είναι αληθινή αποκάλυψη. Η αξία του γίνεται ιδιαίτερα αισθητή στις ανωφέρειες, όπου το φορτηγό δεν λαχανιάζει αλλά συνεχίζει απρόσκοπτα την πορεία του, χωρίς να γίνονται αισθητές οι αλλαγές ταχυτήτων. Όταν φρενάρεις, κατεβάζει ταχύτητες πολύ μαλακά και άνετα. Είναι σίγουρο ότι το φορτηγό διαθέτει καρδιά σπορ αυτοκινήτου”.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!