ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τι κέρδος έχουν οι Audi, BMW και Mercedes ανά αυτοκίνητο;

45756757555

Πριν από καιρό είχαμε αναφερθεί στο κέρδος της Porsche. Τώρα, ήρθε η ώρα να δούμε πόσα βγάζουν οι τρεις γερμανικές εταιρίες που κατέχουν το μεγαλύτερο ποσοστό στις premium κατηγορίες.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, που αφορούν τους πρώτους 9 μήνες του 2014, η μέση τιμή πώλησης των Audi ήταν 30.000 ευρώ, των BMW 35.000 ευρώ και των Mercedes 43.000 ευρώ. Μάλιστα η Mercedes είναι η μόνη από τις τρεις εταιρείες που αύξησε τη μέση τιμή της. Οι λόγοι για αυτό αλλά και για τη διαφορά της από τους άλλους δύο πρέπει να αποδοθεί στην πολύ καινούργια γκάμα της, καθώς πρόσφατα ξεκίνησαν οι πωλήσεις της νέας C-Class και πιο νωρίς αυτής της S-Class, που είναι αναμφίβολα το πιο επιτυχημένο μοντέλο πολυτελείας. Στο αντίποδα η Audi, που φέτος παρουσίασε ουσιαστικά μόνο το TT.

Εκτός όμως από τον υψηλότερο τζίρο ανά αυτοκίνητο η Mercedes έχει να επιδείξει και τα μεγαλύτερα κέρδη ανά μονάδα. Έτσι λοιπόν σε κάθε αυτοκίνητό της που πωλείται το κέρδος της είναι της τάξης των 3.675 ευρώ, σχεδόν 1.000 ευρώ πιο υψηλό από το αντίστοιχο της Audi, που είναι 2.698. Το αντίστοιχο της BMW είναι 3.330 ευρώ (345 πιο χαμηλό σε σχέση με αυτό της Mercedes).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Αγαπάτε το Caroto όσο και εμείς;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο ποιοτικό περιεχόμενο που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη στο έργο μας θα ήταν να απενεργοποιήσετε για το συγκεκριμένο ιστότοπο το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Η ομάδα του Caroto