ΑΓΩΝΕΣ

GP Άμπου Ντάμπι, στην pole position o Rosberg!

rosberg-abudhabi14-above960

Κατάμεστη σήμερα η πίστα στη Yas Marina Circuit από τους τυχερούς θεατές που βρίσκονται εδώ και ζουν από κοντά την έξαψη του μεγάλου τελικού.

Το ξεκίνημα της αντίστροφης μέτρησης των 18 λεπτών του Q1βρήκε τον ήλιο να δύει στον Περσικό Κόλπο και τα φώτα ν’ ανάβουν στη Yas Marina Circuit. Οι συνθήκες ιδανικές, άπνοια, 26 βαθμούς Κελσίου στον αέρα και 32 στο οδόστρωμα. Η Pirelli έχει γι’ αυτό τριήμερο στη διάθεση όλων των ομάδων τη μαλακή και την πολύ μαλακή γόμα, όλοι χρησιμοποίησαν από το Q1 την πολύ μαλακή γόμα με το χαρακτηριστικό κόκκινο σιρίτι. Η εν λόγω γόμα είναι κατά 1 sec πιο γρήγορη σύμφωνα με την Pirelli όμως η διάρκεια της δε βολεύει για τις στρατηγικές αγώνα όπου αναμένεται να μεγιστοποιηθεί η χρήση της μαλακής γόμας.

Όπως αναμένονταν οι δυο μονομάχοι του τίτλου ήταν ταχύτεροι με το Massa να εντυπωσιάζει για λογαριασμό της Williams. Ο Hamilton που ήταν ταχύτερος πέτυχε χρόνο 1:41.207 χωρίς όμως ο γύρος του να είναι αλάνθαστος. Εκτός Q2 έμειναν οι πέντε πιο αργοί συνδυασμοί ήτοι οι Grosjean, Gutierrez, Maldonado, Kobayashi και Stevens. Δηλαδή Lotus, Caterham και η Sauber του Μεξικάνου που πιθανότατα βρίσκεται στον τελευταίο του αγώνα στη F1. Ο Grosjean θα εκκινήσει τελευταίος μετά την ποινή των 20 θέσεων που έχει για αλλαγή μερών της μονάδας ισχύος.

Η αρχή του Q2 βρήκε  τους περισσότερους οδηγούς θεατές η δράση ξεκίνησε μετά τα πρώτα 5 λεπτά. Η πρώτη προσπάθεια του Hamilton ήταν εντυπωσιακή, ο Βρετανός έσπασε για πρώτη φορά το φράγμα του 1:41. Ο Rosberg δε φάνηκε ικανός ν’ αντιδράσει, περιορίστηκε στο να περάσει το Massa αλλά ήταν μισό δευτερόλεπτο πιο αργός από την άλλη Mercedes.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!