NEAΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

H Honda στηρίζει την ανάπτυξη Δικτύου Σταθμών Ανεφοδιασμού Υδρογόνου

honda-solar-hydrogen-station-prototype-with-2010-honda-fcx-clarity-hydrogen-fuel

Η Honda παρέχει οικονομική βοήθεια ύψους $13,800,000 προκειμένου να υποστηρίξει την ανάπτυξη δικτύου σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο, κάτι που θα επιτρέψει στην εταιρεία FirstElement Fuel να προσθέσει τουλάχιστον 12 νέους τέτοιους σταθμούς στο δίκτυο της

Η Honda πιστή στη δέσμευση της για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος αποφάσισε να παρέχει οικονομική βοήθεια ύψους $13,800.000 στην εταιρεία FirstElement Fuel προκειμένου να συμμετέχει στη επέκταση του  δικτύου των σταθμών ανεφοδιασμού με υδρογόνο στην Καλιφόρνια. Η οικονομική βοήθεια της Honda θα δώσει τη δυνατότητα στην FirstElement Fuel να δημιουργήσει τουλάχιστον 12 νέους σταθμούς. Ο αντιπρόεδρος του τμήματος Περιβαλλοντικής Ανάπτυξης της Honda Steven Center δήλωσε: «Η FirstElement Fuel έχει τη δυνατότητα να υλοποιήσει ένα σημαντικό μέρος της συνολικής προσπάθειας που απαιτείται για την προώθηση της υδρογονοκίνησης. Με αυτή τη συνεργασία η FirstElement Fuel θα δώσει τη δυνατότητα στους πελάτες μας να ανεφοδιάζουν τα αυτοκίνητα τους με υδρογόνο, ένα καύσιμο φιλικό προς το περιβάλλον και τον καταναλωτή.»

Η FirstElement έχει ήδη λάβει επιχορηγήσεις συνολικού ύψους σχεδόν $ 27.000.000 από την Επιτροπή Ενέργειας της Καλιφόρνια νωρίτερα μέσα στο χρόνο για τη δημιουργία 19 σταθμών, μία επένδυση που εντάσεται σε ένα μακροχρόνιο πλάνο ανάπτυξης σταθμών υδρογόνου συνολικής αξίας $200,000,000 για τα επόμενα χρόνια. Η χρηματοδότηση της Honda προβλέπεται ότι θα βοηθήσει την FirstElement Fuel να επεκτέινει το δίκτυο των σταθμών της σε ποσοστό 50 τοις εκατό, νούμερο που μεταφράζεται σε 31 σταθμούς.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FirstElement Fuel μετά την ανακοίνωση της οικονομικής βοήθειας από την πλευρά της Honda δήλωσε: «…η κίνηση αυτή αποτελεί ένα πολύ σημαντικό βήμα στη διάδοση των υδρογονοκίνησης στην Πολιτείας της Καλιφόρνια. Είμαστε ευγνώμονες για την εμπιστοσύνη της Honda στην ομάδα μας καθώς επίσης και στον πρωταρχικό ρόλο που έχει αναλάβει για την ανάπτυξη και εξάπλωση των οχημάτων Κυψελών Καυσίμου με μηδενικές εκπομπές ρύπων.”

SMS===> Οδηγήσαμε πριν απο πέντε χρόνια το εντυπωσιακό Honda FCX Clarity που ακόμη και σήμερα δείχνει το μέλλλον!

Η εταιρεία FirstElement Fuel έχει ήδη ξεκινήσει στην ανάπτυξη του δικτύου με τη δημιουργία σταθμών καντά στους σταθμούς του metro καθώς επίσης και σε άλλα κομβικά σημεία της περιοχής. Στόχος της εταιρείας είναι μέσω του δικτύου των σταθμών ανεφοδιασμού που θα δημιουργήσει, οι οδηγοί αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου να είναι σε θέση να ταξιδεύουν απρόσκοπτα σε όλη την πολιτεία, όπως ακριβώς είναι σε θέση και με ένα συμβατικό βενζινοκίνητο όχημα σήμερα.

Η Honda για σχεδόν δύο δεκαετίες είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της βιομηχανίας, στην ανάπτυξη και εξάπλωση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου με εκτεταμένες δοκιμές σε πραγματικές συνθηκες,  με την παροχή των πρώτων αυτοκινήτων στην κυβέρνηση των Η.Π.Α. αλλά και με πρόγραμμα μακροχρόνιας μίσθωσης (leasing) σε πελάτες λιανικής στις Η.Π.Α. Επίσης είναι πρωταγωνιστής με σημαντικές τεχνολογική πρόοδο στη λειτουργία των αυτοκινήτων με κυψέλες καυσίμου τόσο σε υψηλές θερμοκρασίες όσο και σε θερμοκρασίες υπό το μηδέν. Ταυτόχρονα η εταιρεία υπερκαλύπτει όλες τις προδιαγραφές ασφαλείας από την πρώτη κιόλας στιγμή που παρουσίασε την πρώτη γενιά του FCX, το 2002.

Η παρουσίαση του FCX Clarity, τον Ιούλιο του 2008 έθεσε νέα πρώτυπα στους τομείς του σχεδιασμού, εκμετάλευσης εσωτερικών χώρων, γραμμής παραγωγής καθώς επίσης μέγεθος και αποδοτικότητας της συστοιχίας κυψελών καυσίμου με αποτέλεσμα να κερδίσει το 2009 τον τίτλο του «Παγοσμίου Πράσινου Αυτοκινήτου της Χρονιάς».

Πριν από λίγες ημέρες η εταιρεία παρουσίασε στην Ιαπωνία τη νέα γενιά του Honda FCV Concept δείχνοντας το δρόμο για το μέλλον των οχημάτων με κυψέλες καυσίμου. Το νέο FCV θα ξεκινήσει να διατίθεται αρχικά στην Ιαπωνία το Μάρτιο 2016, ενώ στη συνέχεια θα ξεκινήσει να πωλέιται στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην Ευρώπη. Η αυτονομία του αναμένεται να ξεπερνά τα 700 χιλιόμτρα, ενώ μεγάλη έμφαση έχει δοθεί στον τρόπο σχεδιασμού του συστήματος κυψελών καυσίμου, προκειμένου να βελτιστοποιηθεί ο χώρος της καμπίνας των επιβατών και να δίνεται η δυνατότητα παραγωγής  πολλαπλών τύπων οχημάτων κυψελών καυσίμου στο μέλλον.

Ο πρωταγωνιστικός της Honda στην Προστασία του Περιβάλλοντος. Βασιζόμενη στο όραμα της “Μπλε Ουρανοί για τα Παιδιά μας”, η Honda εργάζεται πυρετωδώς για την προώθηση και ανάπτυξη τεχνολογιών που συμβάλουν στην αντιμετώπιση των περιβαλλοντικών προβλημάτων, με την παρουσίαση μίας γκάμας προϊόντων και τεχνολογιών, συμπεριλαμβανομένων των πιο αποδοτικών βενζινοκινητήρων, κινητήρων φυσικού αερίου, plug-in υβριδικών, ηλεκτρικών οχημάτων μπαταρίας (BEVs) και οχημάτων κυψελών καυσίμου (FCVs).

Σήμερα, η Honda στοχεύει στη μείωση κατά 30% των εκπομπών CO2 στη γκάμα των αυτοκινήτων της που διατίθενται στις ΗΠΑ μέχρι το 2020, σε σύγκριση με τα αντίστοιχα επίπεδα του 2000. Για την επίτευξη του οράματός της για ένα μέλλον χωρίς άνθρακα, η εταιρεία προχωρά στην ανάπτυξη τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης, ανοίγοντας το δρόμο για την είσοδο του νέου τεχνολογικά προηγμένου οχήματος κυψελών καυσίμου το 2016.

Στο πλαίσιο της δέσμευσής της να κατασκευάζει οχήματα με τις χαμηλότερες εκπομπές CO2 σε εργοστάσια με ελάχιστο περιβαλλοντικό αποτύπωμα, η εταιρία ασχολείται ευρέως με την αντιμετώπιση θεμάτων όπως οι ρύποι, η κατανάλωση ενέργειας, η χρήση νερού και η διαχείριση των αποβλήτων σε όλες τις φάσεις του κύκλου ζωής ενός προϊόντος.  Στον τομέα παραγωγής, αυτό περιλαμβάνει μία μείωση της τάξης του 95% των αποβλήτων που αποστέλλονται σε χώρους υγειονομικής ταφής στη Β. Αμερική. Η Honda προσπαθεί να επεκτείνει τις οικολογικές πρωτοβουλίες της – ‘πράσινο εργοστάσιο και ‘πράσινες προμήθειες’ – σε περισσότερους από 650 προμηθευτές εξαρτημάτων στη Β. Αμερική, ενώ παράλληλα επιδιώκει πιο φιλικές προς το περιβάλλον επιχειρηματικές πρακτικές μεταξύ των Αμερικανών εμπόρων της.

Επίσης η εταιρεία στα πλαίσια του οράματος της για την παρουσίαση μορφών κινητικότητας και διαμονής με μηδενικές εκπομπές άνθρακα εγκαινίασε στις αρχές του 2014 το Honda Smart Home, στο Davis της Καλιφόρνια, ένα σπίτι ενεργειακό αυτόνομο και  ικανό να παράγει περισσότερη ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές απ΄ ότι καταναλώνει, συμπεριλαμβανομένης της ενέργειας που απαιτείται ετησίως για τις καθημερινές μετακινήσεις, ενός Honda Jazz EV.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!