ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Τετρακύλινδρος ο αντικαταστάτης του Nissan 370Z

nissan_370z

Όπως φαίνεται, ο αντικαταστάτης του 370Ζ θα εφοδιάζεται με περισσότερους από έναν κινητήρες, έτσι ώστε να καλύπτει καλύτερα τις ανάγκες της εκάστοτε αγοράς.

Αυτό τουλάχιστον άφησε αν εννοηθεί σε συνέντευξή του ο Roel de Vries, ο οποίος κατέχει τη θέση του αντιπροέδρου, global head of marketing και brand strategy της Nissan. Όπως είπε, οι ευρωπαίοι δεν αγοράζουν το αυτοκίνητο με τον V6 που διαθέτει, οπότε δεν έχει νόημα να φέρουν το μοντέλο με ένα τέτοιο κινητήρα στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, υπάρχει ένα κοινό που προτιμά τους εξακύλινδρους κινητήρες, οπότε δεν υπάρχει λόγος να τους σταματήσουν.

Αυτό, σε συνδυασμό με διάφορες φήμες που ακούγονται κατά καιρούς, κάνουν πιο έντονη την πεποίθηση ότι ο αντικαταστάτης του 370Ζ θα εφοδιάζεται με ένα υπερτοφοδοτούμενο σύνολο, πιθανά δύο λίτρων, ενώ θα υπάρχει και η ατμοσφαιρική έκδοση του V6 των 3+ λίτρων. Γίνεται μάλιστα λόγος και για ένα entry-level σύνολο, ατμοσφαιρικό, που θα κάνει το διάδοχο του 370Ζ ακόμα πιο προσιτό στο ευρύ κοινό, απέναντι ή λίγο πιο πάνω από την κατηγορία του Toyota GT86.

Όσο για την ονομασία, ο ίδιος ο Roel de Vries ανέφερε ότι θα μπορούσε να ονομάζεται απλά Ζ, αφού το να χρησιμοποιεί κανείς τον κυβισμό του κινητήρα στο όνομα (το 370Ζ φέρει μοτέρ 3,7 λίτρων) είναι λίγο παλιομοδίτικο. Πόσο μάλλον αν το εν λόγω μοντέλο δεν έχει μόνο ένα κινητήρα για να πάρει το βάπτισμα…

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!