ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

EuroNCAP, πεντάστερη η νέα Porsche Macan

macan_euroncap

Η Porsche Macan και έξι ακόμα μοντέλα κατόρθωσαν να κερδίσουν την ύψιστη διάκριση των 5 αστέρων στις τελευταίες δοκιμές του EuroNCAP, από συνολικά 12 αυτοκίνητα.

Αυτή είναι και η πρώτη φορά που η Porsche αποφασίζει να συμμετάσχει σε δοκιμή πρόσκρουσης του οργανισμού EuroNCAP. Δεν γνωρίζουμε αν πρόκειται για μία συνολική αλλαγή πλεύσης ή απλά γιατί η Macan αποτελεί ένα πιο mainstream μοντέλο, οπότε θα βοηθήσει στον ανταγωνισμό, το σίγουρο όμως είναι ότι το SUV της γερμανικής εταιρίας κατόρθωσε να πάρει τα 5 αστέρια. Η καμπίνα του αυτοκινήτου συμπεριφέρθηκε καλά στη σύγκρουση, ενώ ικανοποιητική προστασία παρέχεται στα άκρα αλλά και στον κορμό των επιβαινόντων.

Εξίσου καλά -και μάλιστα κερδίζοντας επιπλέον βαθμούς χάρη στην ύπαρξη συστημάτων αποφυγής σύγκρουσης- συμπεριφέρθηκαν τα Land Rover Discovery Sport, Lexus NX και Kia Sorento. Από πέντε αστέρια λοιπόν και σε αυτά, όπως επίσης και στα τρία «οικογενειακά» της δοκιμής, το Ford Mondeo, το Volkswagen Passat και το Subaru Outback.

Από εκεί και πέρα, αρκετά καλά τα κατάφεραν τα νέα smart fortwo και forfour, προσφέροντας ικανοποιητική προστασία σε μετωπικές συγκρούσεις αλλά υποδεέστερα αποτελέσματα σε πλευρικές, μένοντας έτσι στα τέσσερα αστέρια. Τέσσερα αστέρια πέτυχαν επίσης τα νέα Mini Cooper και Opel Corsa. Το μόνο που έμεινε στα τρία μόλις αστέρια ήταν το Dacia Logan MCV, το πλαίσιο του οποίου υπέστη σημαντική παραμόρφωση και δεν μπόρεσε να προστατέψει σε ικανοποιητικό βαθμό τους επιβάτες.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!