ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Τέχνη με ακτινογραφίες αυτοκινήτων

Nick Veasey

Ο φωτογράφος Nick Veasy είχε αυτή την ιδέα πριν από 10 περίπου χρόνια και έκτοτε «ακτινογραφεί» διάφορα οχήματα, όπως μια Ferrari 365 GTB/4 Daytona, ένα ΜΙΝΙ …μέχρι και έναν εσκαφέα!

Ferrari für Kunstprojekt im XXL-RöntgengerätΈχουμε δει φωτογραφίες αυτοκινήτων, βίντεο αλλά ακτινογραφίες; Πρόκειται για μια πρωτότυπη ιδέα η οποία προϋποθέτει ένα τεράστιο ακτινολογικό μηχάνημα, ενώ όπως βλέπετε στις αποκαλυπτικές αυτές λήψεις –πιο αποκαλυπτικές δεν γίνονται- έχουν τα πάντα ενδιαφέρον. Ακόμα και οι οδηγοί, ως σκελετοί. Το συγκεκριμένο μηχάνημα, με το οποίο έχουν γίνει οι λήψεις που βλέπετε, είναι τομογράφος ελεγχόμενος από υπολογιστή, βρίσκεται στη Γερμανία, εγκατεστημένος σε μια αίθουσα ύψους 14 μέτρων και επιφάνειας 400 τετραγωνικών, είναι μονωμένη με τοίχους πάχους 1 μέτρου λόγω της ακτινοβολίας ενώ κανονικά χρησιμοποιείται για να εντοπιστούν αστοχίες υλικού σε κινητήρες ή π.χ. για την ανάλυση ενός crash test χωρίς να χρειαστεί να λυθεί το αυτοκίνητο.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!