ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Mercedes Traffic Sign Assist [vid]

Μεταξύ των συστημάτων ασφαλείας της νέας CLA Shooting Brake, η Mercedes παρουσίασε ένα ενδιαφέρον video για το σύστημα αναγνώρισης των σημάτων κυκλοφορίας στο δρόμο.

traffic_sign_assistΚάποτε τα “αισθητήρια όργανα” ενός οχήματος περιορίζονταν σε αυτά του οδηγού του. Την όραση, την ακοή, άντε και λίγο την αφή, σε ο,τι αφορά την πληροφόρηση του τιμονιού από το δρόμο. Πλέον όμως τα πράγματα δεν είναι έτσι. Τα σύγχρονα αυτοκίνητα εφοδιάζονται με μία πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, που αντιλαμβάνονται το περιβάλλον γύρω τους, αναλύουν απίστευτες παραμέτρους και, στο τέλος της μέρας, κάνουν πιο ασφαλή τη μετακίνηση των επιβατών τους.

Ένα τέτοιο σύστημα είναι και το Traffic Sign Assist της Mercedes, που αναγνωρίζει τη σήμανση και ενημερώνει σχετικά τον οδηγό. Φυσικά, ανάλογα συστήματα διαθέτουν και άλλοι κατασκευαστές στα μοντέλα τους. Το συγκεκριμένο video, όμως, είναι αρκετά αναλυτικό, οπότε αξίζει να του ρίξετε μία ματιά, να δείτε πως λειτουργεί. Και αν σας δυσκολεύουν τα Αγγλικά, μπορείτε να επιλέξετε ελληνικούς υπότιτλους.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!