ΑΓΩΝΕΣ

Η McLaren-Honda ανακοίνωσε Alonso και Button για το 2015

McLaren-Honda_announce_new_driver_line-up_ (2)

Η McLaren-Honda ανακοίνωσε τη νέα ομάδα πιλότων της για το  2015, τους Fernando Alonso και Jenson Button. Ο Kevin Magnussen παραμένει σημαντικό μέλος της ομάδας, σαν πιλότος δοκιμών και αναπληρωματικός οδηγός.

Και οι τρεις πιλότοι έχουν ένα πολύ σημαντικό ρόλο, στο ξαναφέρουν στην κορυφή ένα από τα πιο θρυλικά δίδυμα του σπορ, καθώς η McLaren και η Honda έχουν δημιουργήσει μία από τις πιο  ανταγωνιστικές συνεργασίες στην ιστορία του μηχανοκίνητου αθλητισμού: Η Honda άνοιξε νέους ορίζοντες τη δεκαετία του 1980 κατασκευάζοντας έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα που ήταν ασυναγώνιστος σε ισχύ και απόδοση, και μεταξύ 1988 και 1992, η McLaren-Honda κέρδισε οκτώ παγκόσμια πρωταθλήματα και 44 grand prix, σημειώνοντας 53 pole positions και 30 ταχύτερους γύρους, σε 80 grand prix μόνο.

Το 1988, δημιουργήθηκε το πιο επιτυχημένο μονοθέσιο F1 όλων των εποχών: το ασυναγώνιστο McLaren-Honda MP4/4, το οποίο θριάμβευσε στα χέρια των Ayrton Senna και Alain Prost κερδίζοντας σε 15 από τα 16 grand prix της σεζόν – ασύλληπτος αριθμός .

Γοητευμένη από την πρόκληση των ίδιων στόχων, τη Honda επιστρέφει στην ανώτερη βαθμίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Για μία φορά ακόμα η ιαπωνική εταιρεία εξελίσσει το νέο επαναστατικό υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα στις νέες εγκαταστάσεις της που εξυπηρετεί αποκλειστικά δραστηριότητες στο μηχανοκίνητο αθλητισμό, στη Sakura, Ιαπωνία. Με τέτοιο υπόβαθρο, η McLaren και η Honda δεσμεύονται τώρα να ξαναζωντανέψουν την πιο ανταγωνιστική συνεργασία στη Formula 1.

Ο Ayrton Senna, κατά την άποψη πολλών ο καλύτερος πιλότος στην ιστορία του σπορ, κέρδισε σε 30  από τα 44 grand prix που οι McLaren και Honda συμμετείχαν μεταξύ 1988 και 1992. Ο Ayrton είπε κάποτε: «Δεν χρειαζόμαστε μύθους. Χρειαζόμαστε παραδείγματα για να ακολουθήσουμε – παραδείγματα θάρρους, αποφασιστικότητας και ελπίδας. Χρειάζεται να πιστέψουμε ότι μπορούμε να νικήσουμε και οφείλουμε να ακολουθήσουμε αυτή την πίστη.» Όλοι στη McLaren και Honda συμφωνούν με κάθε λέξη αυτής της φράσης του Ayrton Senna, και πρώτος απ’ όλους ο Fernando Alonso, το νέο απόκτημα της ομάδας.

Δηλώσεις του Fernando Alonso:

«Δεν έχω κρύψει ποτέ το βαθύ θαυμασμό μου για τον Ayrton Senna, τον αγαπημένο μου πιλότο, το είδωλό μου στην πίστα, το πρότυπό μου.Ακόμα θυμάμαι, σαν παιδί, τις αφίσες στη ντουλάπα μου, τα αυτοκινητάκια μου με τα οποία ονειρευόμουνα ότι κάποια μέρα ημέρα θα μπορούσα να μοιάσω στον Ayrton, και το kart που έφτιαξε ο πατέρας μου για τη μεγαλύτερη αδερφή μου, και που κατέληξα να το ερωτευθώ. Εκείνο το καρτ ήταν βαμμένο στα χρώματα μιας από τις πιο θρυλικές συνεργασίες στην ιστορία της F1, της McLaren-Honda, του μονοθεσίου που οδηγούσε ο Ayrton, της ίδιας συνεργασίας στην οποία τώρα έχω την τιμή να βρίσκομαι, για να λάβω μέρος στο επόμενο παγκόσμιο πρωτάθλημα της F1.

Ξεκινώ αυτό το project με τεράστιο ενθουσιασμό και αποφασιστικότητα, γνωρίζοντας ότι μπορεί να χρειαστεί κάποιος χρόνος για να πετύχουμε τους στόχους μας, το οποίο όμως δεν θεωρώ πρόβλημα. Τον τελευταίο χρόνο έλαβα αρκετές προσφορές, μερικές από τις οποίες ήταν πραγματικά πολύ δελεαστικές. Αλλά, πριν από ένα και πλέον χρόνο, η McLaren-Honda ήρθε σε επαφή μαζί μου και μου ζήτησε να λάβω μέρος, πολύ ενεργά, στην επιστροφή τους – ενός διδύμου που κυριάρχησε στη σκηνή της F1 για τόσο μεγάλο διάστημα.

Η επαναλαμβανόμενη και ανοιχτή επιθυμία, η επιμονή και η αποφασιστικότητα της McLaren-Honda να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις να προσχωρήσω σε αυτή τη συναρπαστική, ανανεωμένη συνεργασία, ήταν από τους κύριους λόγους που με έκαναν να λάβω την απόφαση, χωρίς να ξεχνάμε το σημαντικότερο παράγοντα όλων:  μοιραζόμαστε ένα κοινό στόχο και προσδοκίες, και πιστεύουμε σε ένα πολύ συναρπαστικό μέλλον.

Είχα διεξοδικές συζητήσεις με όλα τα ανώτερα στελέχη τόσο στη McLaren όσο και τη Honda, έχω δει τις καταπληκτικές εγκαταστάσεις τους σε Βρετανία και Ιαπωνία, και είναι σαφές για μένα ότι μαζί, η McLaren και η Honda κάνουν αυτή τη στιγμή ένα ξεκίνημα που θα εξελιχθεί σε μακρά και επιτυχημένη συνεργασία. Και σκοπεύω να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου για να βοηθήσω στην επιτυχία του εγχειρήματος.

Τέλος, θέλω να ευχαριστήσω για την επιμονή όσων αγωνίστηκαν τόσο σκληρά ώστε να γίνει αυτό πραγματικότητα. Θα κάνω ό,τι εξαρτάται από μένα, προκειμένου να προσφέρω τα μέγιστα σε όλους και στην ομάδα μας ακολουθώντας μία συνταγή που πάντα απέδιδε σε μένα: προσπάθεια, θυσίες, υπομονή και πίστη. Έχουμε χρόνο, έχουμε ελπίδες και έχουμε τους απαραίτητους πόρους. Ο θρύλος επιστρέφει και αυτή είναι η πρόκλησή μας.»

Δηλώσεις του Jenson Button:

«Είμαι απίστευτα ενθουσιασμένος που ξεκινώ τη 16η χρονιά μου στη Formula 1 και την έκτη σεζόν μου για τη McLaren. Όπως και ο Fernando, είμαι σίγουρος ότι η McLaren και η Honda θα πετύχουν εξαιρετικά πράγματα μαζί, και πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων μας θα δημιουργηθεί μία νικηφόρος ομάδα.

«Θαύμαζα τρομερά τον Ayrton Senna, αλλά για μένα, τα κατορθώματα του ομόσταυλού του στη McLaren-Honda Alain Prost ήταν εκείνα που με ενέπνευσαν περισσότερο σαν παιδί. Ο τρόπος που οδηγούσε τα υπέροχα και κτηνώδη κόκκινα-λευκά μονοθέσια στις νίκες και τα Πρωταθλήματα Grand Prix ήταν ‘ποίηση εν κινήσει’, και από τότε προσπαθώ να μιμηθώ το οδηγικό στυλ του. Το ότι συμμετέχουμε στην ανανεωμένη  McLaren-Honda είναι μία εκπληκτική ευκαιρία για όλους εμάς, και είμαι πολύ ευχαριστημένος που με κάλεσαν να βάλω το λιθαράκι μου. Δεν κρύβω ότι ανυπομονώ απίστευτα να ξεκινήσουμε.

Επίσης χαίρομαι ιδιαίτερα που ο Kevin θα παραμείνει μέλος της ομάδας. Είναι πολύ γρήγορος οδηγός και πραγματικά καλό παιδί.

Προσβλέποντας στο μέλλον, γνωρίζω τους ανθρώπους της Honda καλά, έχοντας οδηγήσει στο παρελθόν μονοθέσια της F1 με κινητήρες της μάρκας από το 2003 μέχρι το 2008. Τρέφω τεράστιο σεβασμό και θαυμασμό γι αυτούς και υπόσχομαι να δώσω το 100% για να κάνω επιτυχημένη αυτή τη συνεργασία με τη McLaren. Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό ανυπομονώ να έχω σαν team-mate μου έναν οδηγό τόσο γρήγορο καi έμπειρο όπως o Fernando. Είμαι σίγουρος ότι θα συνεργαστούμε τέλεια.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!