NEA

Με 640 άλογα η Cadillac CTS-V [vid]

Ποιος είπε πως οι Αμερικάνοι δεν ξέρουν να φτιάχνουν σπορ αυτοκίνητα; Πάρτε για παράδειγμα την CTS-V που έχει το 0-100 σε 3,7 sec με τελική στα 322 km/h!

2016-Cadillac-CTS-V-Sedan-15Η αμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία παίρνει σταδιακά τα πάνω της με την Cadillac να προετοιμάζεται για το ντεμπούτο του ισχυρότερου αυτοκινήτου που έχει κατασκευάσει ποτέ! Πρόκειται για την έκδοση CTS-V που θα κάνει ντεμπούτο στην έκθεση του Detroit (μέσα Γενάρη), η οποία έχει δεχθεί -σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής- σωρεία αναβαθμίσεων περιλαμβάνοντας την 3η γενιά ανάρτησης Magneride, τα φρένα της Brembo με 6-πίστονες εμπρός και 4-πίστονες δαγκάνες πίσω, το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, βελτιωμένη δυσκαμψία πλαισίου κατά 25% κ.α.

Η Cadillac CTS-V σχεδιάστηκε για να αντιμετωπίσει την BMW M5 και την Mercedes E63 AMG και προφανώς η τύχη της θα περιοριστεί στα αμερικανικά σύνορα τονώνοντας το πατριωτικό εγωισμό απέναντι στο γερμανικό ιπποφορβείο. Και για να γίνει αυτό, κάτω από το καπό υπάρχει ο V8 κινητήρας της Corvette με χωρητικότητα 6,2 lt και την βοήθεια από τον τεράστιο κομπρέσορα (μηχανικό υπερσυμπιεστή) ώστε το μοτέρ να αποδίδει 640 PS και 855 Nm ροπής. Συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων με το 0-100 να πετυχαίνεται σε μόλις 3,7 sec και την τελική να φτάνει τα 322 km/h. Αξίζει να σημειωθεί πως το μοτέρ υπολείπεται μόλις 10 άλογα και 26 Nm από εκείνο της Corvette!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!