NEA

Πρωτότυπο έξυπνο κράνος για ποδηλάτες

Η Volvo σε συνεργασία με την σουηδική εταιρεία αθλητικών ειδών POC και την γνωστή Ericsson θα παρουσιάσει στην φετινή έκθεση ηλεκτρονικών CES (6-9 Ιανουαρίου) ένα ειδικό κράνος…

????????????????????????????????????????????????????????????????????????Το οποίο προορίζεται για ποδηλάτες και στόχος του είναι η πρόληψη σύγκρουσης με ένα αυτοκίνητο, καθώς έρευνες έχουν δείξει πως σχεδόν στα μισά ατυχήματα με ποδήλατα εμπλέκονται οδηγοί αυτοκινήτων. Η ιδέα είναι πολύ απλή και βασίζεται σε τρία στοιχεία: ένα smartphone, μία εφαρμογή και το γνωστό GPS.

Το σύστημα λειτουργεί ως εξής: η θέση του ποδηλάτη γίνεται γνωστή μέσω της εφαρμογής GPS του smartphone και καταγράφεται συνεχώς στο σύννεφο (για την περίσταση, στο Volvo Cloud του αυτοκινήτου). Όταν ο ποδηλάτης βρίσκεται στα πλαϊνά του αυτοκινήτου (π.χ. στις τυφλές γωνίες του καθρέπτη) ή κοντά σε διασταύρωση, τότε εμφανίζεται ένα μήνυμα στο HUD (Head up Display) του οδηγού. Αν αυτός δεν αντιδράσει, τότε το σύστημα δίνει εντολή αυτόματου φρεναρίσματος, ενώ ο ποδηλάτης έχει ήδη ειδοποιηθεί από μια ενδεικτική λυχνία στο κράνος του. Διαβάστε εδώ για έναν ενδιαφέρον πρωτότυπο αερόσακο για ποδηλάτες από την Σουηδία!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!