ΑΓΩΝΕΣ

O Marchionne σαμποτάρει τον de Montezemelo απειλώντας με βέτο

MARCHIONNE-FERRARI

Όπως έκανε και ο de Montezemolo, O Marchionne πήγε στο Maranello με ελικόπτερο για την παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη ομιλία, μετά από καθυστέρηση 27 λεπτών έχοντας ως δικαιολογία την βαριά ομίχλη στο Τορίνο…

LUCA-DE-MONTEZEMOLOH διαμάχη ανάμεσα στον ισχυρό άντρα του ομίλου Fiat Chrysler (FCA) και νέοκοπου προέδρου της Ferrari (τον Sergio Marchionne) και τον προκάτοχο του στον προεδρικό θώκο της Scuderia (τον Luca de Montezemolo), θα έχει και άλλα επεισόδια. Κι αυτό γιατί ο Marchionne δεν ήταν ακριβώς ευτυχισμένος όταν έμαθε πως στο Διοικητικό Συμβούλιο της αρχής για την F1 κάθεται και ο de Montezemelo. Μπορεί να προσπάθησε να υποβαθμίσει το ρόλο του, λέγοντας πως «η επλοκή του είναι περιορισμένη», όμως στα αυτιά του έφτασαν οι φήμες που θέλουν τον Bernie Ecclestone να προωθεί τον Ιταλό για αντικαταστάτη του.

christmas-dinner-a640Προκειμένου να έχει το κεφάλι του ήσυχο λοιπόν ο Marchionne ξεκαθάρισε ευθύς εξαρχής πως η Ferrari θα ενεργοποιήσει το δικαίωμα του βέτο της εάν προταθεί ο de Montezemolo. Πέρα από την προσωπική κόντρα που κατά πάσα πιθανότατα έχουν οι δύο άντρες, μιας και έχουν διαφορετική οπτική γωνία των πραγμάτων –ο de Montezemolo δίνει έμφαση στο πάθος, ο Marchionne βλέπει τα πράγματα τελείως ψυχρά και τεχνοκρατικά- η κίνηση αυτή εντάσσεται στη λογική της νέας διοίκησης, που τάσσεται υπέρ της αλλαγής στον κανονισμό των κινητήρων, να αναδιαρθρώσει πλήρως την ομάδα της F1. Σε αυτά τα πλαίσια εντάσσεται και το διαζύγιο με τον αρχι-σχεδιαστή της μάρκας, τον Έλληνα Νικόλα Τομπάζη αλλά και με αρκετά άλλα μέχρι πρότινος στελέχη.

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!