ΑΓΩΝΕΣ

F1: Εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας

virtual-safety-car-b640

Η FIA σε συνέχεια των μέτρων που λαμβάνει για να μην επαναληφθεί ατύχημα όπως αυτό του Jules Bianchi (τον περασμένο Οκτώβριο στο Grand Prix της Ιαπωνίας) έδωσε στη δημοσιότητα λεπτομέρειες για την εφαρμογή του Virtual Safety Car.

Η ελληνική απόδοση του όρου Virtual Safety Car είναι “εικονικό αυτοκίνητο ασφαλείας” και θα χρησιμοποιείται από τον πρώτο κιόλας αγώνα του 2015, στις 15/3 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης. Το καθεστώς «VSC» θα εφαρμόζεται όταν υπάρχει ανάγκη για χρήση διπλής κίτρινης σημαίας χωρίς όμως να επιβάλλεται η χρήση αυτοκινήτου ασφαλείας που διακόπτει την ομαλή ροή του αγώνα. Για παράδειγμα όταν πρέπει τα μονοθέσια σε κάποιο σημείο της πίστας να μειώσουν δραστικά την ταχύτητα τους, γιατί στην περίμετρο υπάρχει κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για οδηγούς ή ανθρώπους ασφαλείας. Π.χ. απομακρύνεται μονοθέσιο, περπατάει κάποιο ζώο, ρέει νερό ή άλλα…

Κατά τη διάρκεια του καθεστώτος VSC οι οδηγοί δε θα μπορούν να μπουν στα πιτ εκτός αν θέλουν ν’ αλλάξουν ελαστικά και πρέπει να κινούνται σε επιμέρους τμήματα της διαδρομής πιο αργά από ένα συγκεκριμένο χρονικό όριο που θέτει η FIA. Οι οδηγοί θα ειδοποιούνται με βόμβο στο αυτί αντίστοιχο αυτού που τους ειδοποιεί για την ενεργοποίηση του DRS. Αν λοιπόν κινούνται στο όριο της ταχύτητας ή πάνω απ’ αυτήν ο βόμβος θα δυναμώνει προειδοποιώντας τους. Αν τον αγνοήσουν αυτό θα επισύρει ποινή από τους αγωνοδίκες.

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!