NEA

Νέα Mercedes-AMG GLE63 S με 585 άλογα!

2016-Mercedes-GLE-63-AMG (8)

Το αντίπαλο δέος της BMW X6 M με V8 κινητήρα και διπλό turbo παρουσιάζεται στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ…

Σε μία κίνηση ισχύος η Mercedes-Benz παρουσιάζει μαζί με τις απλές εκδόσεις της GLE και την κορυφαία GLE 63 S η ξεχωρίζει από την ντοπέ εμφάνιση που περιλαμβάνει νέα μάσκα με την γρίλια να διαθέτει μια φάσα, νέα αεροδυναμικά βοηθήματα και μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες, 22άρες ζάντες, τετραπλές απολήξεις στο πίσω μέρος κ.α.. Εις τα ενδότερα, το βλέμμα εστιάζει στο κομμένο -στο κάτω μέρος του- τιμόνι, στα σπορ πεντάλ και στις επενδύσεις από ανθρακονήματα, καθώς και στο φουλ δέρμα που εκτείνεται από τα καθίσματα έως την επιφάνεια του ταμπλό.

Φυσικά, το ενδιαφέρον μετατοπίζεται κάτω από το καπό, συγκεκριμένα στο V8 5.5 κινητήρα με τα διπλά turbo -είναι το παλιότερο μοτέρ από την AMG GT– που αποδίδει 585 PS και 760 Nm ροπής στις 1.750-5.250 rpm. Από πλευράς επιδόσεων, η διαδικασία του 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,2 sec, η ανάρτηση είναι τεχνολογίας AMG Ride Control για κορυφαία άνεση, το Active Curve βελτιώνει την κράτημα στις στροφές με ενεργές αντιστρεπτικές ράβδους, το Sport Direct προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια και σπορ αίσθηση τιμονιού, ενώ γενικότερα η GLE63 S ενσωματώνει κάθε τεχνολογία αιχμής της εταιρίας.

O V8 συνδυάζεται με αυτόματο 7άρι κιβώτιο με την ροπή να περνά στους τέσσερις τροχούς με λάστιχα 285/40 εμπρός και 325/35 πίσω. Το Dynamic Select επιτρέπει την παραμετροποίηση του σασί ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα (Comfort, Sport, Individual, Slippery Transmission), ενώ το σύστημα πέδησης είναι αναβαθμισμένο με υψηλής απόδοσης φρένα που σηματοδοτούν οι κόκκινες δαγκάνες.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!