NEAΧΡΗΣΤΙΚΑ

Επικίνδυνα τα χοντρά μπουφάν στο αυτοκίνητο [vid]

Σε crash test προσομοίωσης που πραγματοποίησε η γερμανική λέσχη αυτοκινήτου ADAC αποδείχτηκε πως τα χοντρά μπουφάν μειώνουν την αποτελεσματικότητα της ζώνης ασφαλείας…

Στο παραπάνω βίντεο η ADAC χρησιμοποίησε ανδρείκελα σε μέγεθος ενηλίκων και παιδιών που φορούν χοντρά μπουφάν. Κάτι ανάλογο δηλ. με ότι κάνουμε πολύ από εμάς σε περιόδους παγετού και με χαμηλή θερμοκρασία περιβάλλοντος.

CRASH-TEST-WITH-WINTER-CLOTHING-2

Το αποτέλεσμα των δοκιμών έδειξε πως όταν η ζώνη ασφαλείας βρίσκεται πάνω από το μπουφάν δεν μπορεί να προστατεύσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Και αυτό διότι το μπουφάν δημιουργεί μια απόσταση «ανοχής», σε αντίθεση με την περίπτωση που η ζώνη βρίσκεται πάνω από το σώμα και όταν χρειαστεί σφίγγει αποτελεσματικά, όπως αποδείχτηκε στα τεστ που έγιναν με ή χωρίς μπουφάν.

CRASH-TEST-WITH-WINTER-CLOTHING-1

Η ADAC συστήνει, σε όσους δε θέλουν να βγάζουν το μπουφάν τους, να περνούν το οριζόντιο τμήμα της ζώνης κάτω από αυτό (ώστε να ακουμπά στη μέση του σώματος), ενώ τα παιδιά καλό θα είναι να βγάζουν όπως και να έχει το μπουφάν και να σκεπάζονται με μία κουβέρτα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!