NEA

Κοινό DNA για τα επόμενα Renault Clio & Nissan Micra

RENAULT-CLIO-INITIALE-PARIS-2014

Tα επόμενης γενιάς supermini θα βασίζονται στο ίδιο πλαίσιο, θα έχουν πολλά κοινά σημεία και αναμενόμενα διαφορετική αισθητικά προσέγγιση…

Από την στιγμή που οι δύο εταιρίες έχουν δημιουργήσει ένα κοινό και δυνατό όμιλο, αναμενόμενο είναι η συνεργασία τους να εντείνεται. Από το κόμπακτ SUV που θα αποκτήσει η Renault (πρεμιέρα τον Μάρτιο στη Γενεύη, λανσάρισμα το καλοκαίρι), μέχρι και μοντέλα σε μικρότερες κατηγορίες. Μέχρι σήμερα, το Renault Clio κατασκευάζεται κυρίως στην Γαλλία, ενώ αντίθετα το Nissan Micra με υποδεέστερες προδιαγραφές έχει κατά μια έννοια «ξεπέσει» και παράγεται στην Ινδία.

Αυτό θα αλλάξει από το νέο έτος καθώς το νέο Micra που θα παρουσιαστεί το 2016, θα κατασκευάζεται από τη Renault, βασισμένο σε νέο πλαίσιο. Στο ίδιο θα βασιστεί και το νέο Clio που θα κυκλοφορήσει το 2018, ενώ η στρατηγική αυτή θα είναι κοινή για όλα τα μοντέλα των δύο εταιρειών (με εξαίρεση τη νέα Alpine, που δεν θα έχει σχέση με το GT-R).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!