NEA

Ένα Nissan Leaf με «φωσφοριζέ» βαφή [vid]

Ακόμη και αν χαθείτε με το αυτοκίνητό σας μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, μην φοβάστε. Οι άλλοι θα σας βρουν όπως και να ΄χει!

Nissan shows off its glow-in-the-dark paint (3)Η Nissan παρουσίασε ένα Leaf με μία επαναστατική βαφή σε συνεργασία με τον Hamish Scott, τον άνθρωπο που την επινόησε. Πρόκειται για ένα φιλμ βαφής που έχει την ιδιότητα να απορροφά και να συγκρατεί για περίπου 8-10 ώρες την υπεριώδη ακτινοβολία της ημέρας. Η οποία εκπέμπει φωτεινότητα μέσα στο απόλυτο σκοτάδι, ενώ σύμφωνα με τον Scott αποτελείται από οργανικά υλικά (στρόντιο, αλουμίνα ή οξείδιο του αργιλίου που συναντάμε στις οδοντόκρεμες!). Για την ώρα η βαφή αυτή δεν διατίθεται στην αγορά, αλλά η Nissan λέει πως αντέχει για περίπου 25 χρόνια και πως εξετάζει να την διαθέσει στα επόμενα χρόνια. Εδώ μπορείτε να δείτε ένα επίσης σχετικό άρθρο για μία αυτοκαθαριζόμενη βαφή.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!