ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Ανανέωση για το Citroen DS5

Citroen_ds5_fl

Νέοι κινητήρες, περισσότερα ηλεκτρονικά και ένα ακόμα πιο σμιλεμένο αμάξωμα αποτελούν τα κύρια χαρακτηριστικά του premium γαλλικού μοντέλου.

Citroen_ds5_fl2Η επίσημη, δημόσια παρουσίαση του ανανεωμένου Citroen DS5 έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του Μάρτη, στο διεθνές σαλόνι της Γενεύης. Παρόλα αυτά, οι πρώτες φωτογραφίες του μοντέλου κυκλοφόρησαν σήμερα, δίνοντας μία γεύση για το τι πρέπει να περιμένουμε. Καταρχήν ένα επανασχεδιασμένο μπροστινό μέρος, στο οποίο δεσπόζει μία φρέσκια, δυναμική μάσκα, ανάμεσα σε δύο «σχιστά» φωτιστικά σώματα Xenon LED. Αλλαγές υπάρχουν και πίσω, αφορώντας κυρίως τα φώτα και τις δύο ξεχωριστές χρωμιωμένες απολήξεις της εξάτμισης.

Citroen_ds5_fl3Στο εσωτερικό πάλι, μία νέα κεντρική οθόνη αφής με εξελιγμένο interface φιλοδοξεί να κάνει ευκολότερη τη ζωή του οδηγού. Χάρη στο νέο τρόπο λειτουργίας της, απομακρύνθηκαν 12 κουμπιά από το ταμπλό, δίνοντας ένα πιο καθαρό σχεδιασμό στην κεντρική κονσόλα. Η συγκεκριμένη οθόνη, μάλιστα, διαθέτει τεχνολογία mirror screen, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να παρουσιάζει ο,τι ακριβώς και η οθόνη του smartphone σας. Από εκεί και πέρα, πέρα από τις συνήθεις ηλεκτρικές ευκολίες υπάρχουν καθίσματα που κάνουν μασάζ, ένα ηχοσύστημα της Denon, καθώς και ένα σύστημα ελέγχου των νεκρών γωνιών.

Σε ο,τι έχει να κάνει με τα μηχανικά σύνολα, μόνος βενζινοκινητήρας παραμένει ο ΤΗΡ των 1.6 λίτρων και 165 ίππων, ο οποίος συνδυάζεται με ένα αναβαθμισμένο αυτόματο κιβώτιο 6 σχέσεων. Στους Diesel την αυλαία ανοίγει ο BlueHDI 120 των 120 ίππων και 300 Nm, με στάνταρ εξάρι μηχανικό κιβώτιο και προαιρετικά αυτόματο. Ακολουθεί ο BlueHDI 180, με αντίστοιχα άλογα και 400 Nm ροπής, ενώ η υβριδική, τετρακίνητη diesel έκδοση του αυτοκινήτου θα συνδυάζει ένα δίλιτρο μοτέρ 163 ίππων με έναν ηλεκτροκινητήρα 37 ίππων.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!