NEA

Mercedes-Benz G500 4X16: το απόλυτο hyper-SUV!

Όπως υπάρχουν hypercars (υπεραυτοκίνητα) με σούπερ επιδόσεις, έτσι και η γερμανική εταιρία θα παρουσιάσει ένα πρωτότυπο στο πλαίσιο ενός hyper-SUV με κορυφαίες off-road δυνατότητες!

Mercedes G 500 4x4² concept (5)Περισσότερα στοιχεία έδωσε στη δημοσιότητα η Mercedes για πρωτότυπό G500 4X42, το οποίο θα πλαισιώσει την εξάτροχη G63 AMG, όπως και είχαμε γράψει. Άλλωστε, αυτό είναι εμφανές από την εξωτερική της εμφάνιση, με ανάλογο προφυλακτήρα, στοιχεία από ανθρακονήματα, μια μπάρα με φώτα στην οροφή, ζάντες 22 ιντσών κ.α. Όσο για την τιμή πώλησης της Mercedes G500 4X42, η τιμή θα θεωρείται σε χαμηλότερα επίπεδα από της 6-τροχης G63 AMG (άντε στα μισά των 500.000 ευρώ που στοιχίζει η τελευταία!). Πάντως, ακόμη δεν είναι σίγουρη η παραγωγή, καθώς μεγάλο ρόλο θα παίξουν οι αντιδράσεις από την πρεμιέρα στο σαλόνι της Γενεύης.

Στα ενδιαφέροντα στοιχείο περιλαμβάνονται και τα δύο αμορτισέρ ανά τροχό, με το ένα να είναι ηλεκτρονικά ελεγχόμενο και να μπορεί να αλλάζει τα χαρακτηριστικά του από το πρόγραμμα COMFORT στο SPORT σε μόλις 15 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Η απόστασή του αμαξώματος από το έδαφος φτάνει τα 450 mm, το πέρασμα από υδάτινο είναι έως 100 mm, ενώ οι γωνίες προσέγγισης και διαφυγής έχουν εντυπωσιακές τιμές (52 και 54 μοίρες, αντίστοιχα).

Ο κινητήρας του νέου πρωτότυπου της αειθαλούς G-Class είναι ο καινούργιος V8 των 4.000 cc με τα δύο τούρμπο (αντικαθιστά τον παλιό ατμοσφαιρικό V8 5.5 με τις τρεις βαλβίδες ανά κύλινδρο), ο οποίος κινεί και την AMG GΤ και εδώ αποδίδει 422 PS / 610 Nm. Την μετάδοση στους τέσσερις τροχούς (με ξεχωριστό transfer case, «κοντές» σχέσεις από τη νορμάλ G500, τρία μηχανικά διαφορικά με κλείδωμα) αναλαμβάνει το αυτόματο 7G-Tronic.

SMS==> Οχήματα παντός εδάφους και για όλες… τις δουλειές!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!