NEA

Το ανακυκλώμενο υβριδικό Magna Steyr Mila Plus

Magna-Steyr-MILA-Plus (1)

Στην Γενεύη η Steyr θα παρουσιάσει ένα σπορ μοντέλο με plug-in τεχνολογία και αρκετά ενδιαφέρουσα σχεδίαση…

Magna-Steyr-MILA-Plus (2)H αυστριακή εταιρία Steyr κατασκευάζει και εξελίσσει αυτοκίνητα για αρκετούς κατασκευαστές (π.χ. εκδόσεις των Paceman και Countryman) και τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει και ένα δικό της πρωτότυπο δηλώνοντας το παρόν. Στο φετινό σαλόνι της Γενεύης η Steyr θα παρουσιάσει το Mila Plus, ένα διθέσιο σπορ μοντέλο, που βασίζεται σε αλουμινένιο χωροδικτύωμα με αμάξωμα που στο μεγαλύτερο μέρος του αποτελείται από ανακυκλωμένα υλικά. Αν συνυπολογίσει κανείς το βάρος των μπαταριών και το σύστημα πρόωσης, τότε τα 1.500 kg που ζυγίζει το απόβαρο ακούγονται μία λογική τιμή.

Magna-Steyr-MILA-Plus (3)Συγκεκριμένα, το σύστημα πρόωσης αποτελείται από έναν τρικύλινδρο βενζινοκινητήρα που συνδυάζεται δύο ηλεκτροκινητήρες (ένα σε κάθε άξονα). Στο υβριδικό πρόγραμμα κίνησης το Mila Plus επιταχύνει σε μόλις 4,9 sec γα το 0-100 km/h, ενώ στο αποκλειστικό ηλεκτροκίνητο χρειάζεται 4,9 sec για το 0-80 km/h. Στο τελευταίο η αυτονομία αρκεί για περίπου 70 km, ενώ στο υβριδικό ανέρχεται στα 500 km με εκπομπή CO2 στα 32 g/km. Όπως είπαμε, το σασί και το ταμπλό είναι πλήρη ανακυκλώσιμα, ενώ το Mila Plus θα μπορούσε να περάσει στην παραγωγή σε 2-3 χρόνια, εφόσον βρεθεί αυτοκινητοβιομηχανία που να ενδιαφέρεται…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!