NEA

Infiniti QX30 Concept, λίγο πριν την παραγωγή

Infiniti-QX30-Concept

Την κατηγορία των Audi Q3 και BMW X1 φαίνεται να εποφθαλμιά η Infiniti, που δίνει μία πρώτη γεύση του τι πρέπει να περιμένουμε την επόμενη χρονιά από τη γκάμα της.

Κρίνοντας από την εξωτερική εμφάνιση, η Infiniti επέλεξε να μην ακολουθήσει μία αυστηρή γραμμή αλλά αντιθέτως να δώσει ένα ιδιαίτερα καμπύλο και “ρευστό” αμάξωμα, που όμως δεν χάνει σε κύρος. Το μήκος του φτάνει τα 4,43 μέτρα, με το πλάτος και το ύψος να αγγίζουν τα 1,81 και 1,52 μέτρα αντίστοιχα. Παρόμοιο δηλαδή με αυτό του Q30, που θα κυκλοφορήσει του χρόνου, ως το premium μικρομεσαίο hatchback της εταιρίας. Αυτή η λεπτομέρεια, φυσικά, δεν έτυχε αλλά πέτυχε. Και τα 2 μοντέλα σκοπό έχουν να βάλουν την εταιρία σε πιο δημοφιλείς κατηγορίες, ενώ βασίζονται στην ίδια τροποποιημένη πλατφόρμα MFA, στην ίδια λογική των Mercedes A-Class και GLA.

Περνώντας στο εσωτερικό, η αίσθηση του “πρωτότυπου” είναι παραπάνω από έκδηλη. Φουτουριστικές γραμμές, οθόνες αφής και ποιοτικά υλικά όπως μέταλλο και δέρμα δένουν σε ένα σύνολο που δύσκολα θα δούμε σε μοντέλο παραγωγής. Παρόλα αυτά, Το τελικό αποτέλεσμα θα είναι λογικά ανάλογο των προσδοκιών αλά και της προχωρημένης φιλοσοφίας του εξωτερικού. Στο κομμάτι των κινητήρων, το QX30 θα παρέχει μία ευρεία γκάμα συνόλων βενζίνης και diesel, σύμφωνα με την ίδια την εταιρία. Περισσότερες πληροφορίες δεν έχουν δωθεί, αναμένεται όμως τα σύνολα να παίζουν στην κατηγορία των 2.0 λίτρων, με ιπποδυνάμεις που θα χαρίζουν ένα σπορτίφ χαρακτήρα.

Μιχάλης Κατωπόδης

Ένας ακόμα εραστής της αυτοκίνησης (sic) με προϋπηρεσία σε διάφορα περιοδικά -και sites-αυτοκινήτου.

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!