NEA

Audi Q7 e-tron με υβριδική τεχνολογία από Porsche Cayenne

Πρόκειται για το πρώτο ντίζελ plug-in υβριδικό της εταιρίας, το οποίο και παρουσιάζεται στο σαλόνι της Γενεύης…

Audi Q7 e-tron 3.0 TDI quattroΜε το ηλεκτρικό μέρος να προέρχεται από τη αντίστοιχη εκδοχή της Porsche Cayenne, το Q7 e-Tron 3.0 TDI quattro εξοπλίζεται με έναν εξακύλινδρο τρίλιτρο ντίζελ με απόδοση 258 PS/ 600 Nm που συνδυάζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα, όπως είχαμε γράψει σε σχετικό άρθρο. Πρόκειται για μία παράλληλη υβριδική διάταξη όπου ένας ηλεκτροκινητήρας βρίσκεται ανάμεσα στον 3-λιτρο ντίζελ και στο κιβώτιο Tiptronic με 8 σχέσεις.

Το 0-100 πετυχαίνεται σε 6,0 sec, η τελική ταχύτητα είναι στα 225 km/h, η μέση τυποποιημένη κατανάλωση στα 1,7 lt/100 km, ενώ η εκπομπή CO2 στα 50 g/km. Η μπαταρία λιθίου-ιόντων θα έχει χωρητικότητα 17,3 kW και θα προσφέρει καθαρή ηλεκτροκίνηση για έως 56 km (η συνολική θεωρητική αυτονομία του είναι 1.410 km). Με ειδικό φορτιστή οι μπαταρίες είναι φουλ σε περίπου 2,5 ώρες, ενώ ενδιαφέρον είναι πως η παρουσία τους δεν επηρεάζει το μέγεθος του πορτμπαγκάζ, που μπορεί να φτάσει μέχρι και τα 2.075 lt.

Το Q7 e-Tron 3.0 TDI quattro διαθέτει τον καινούργιο ψηφιακό πίνακα οργάνων της Audi, ενώ το σύστημα infotainment παρέχει και στατιστικά στοιχεία τόσο για την κατανάλωση όσο και για την αξιοποίηση της ενέργειας των συσσωρευτών. Οι πωλήσεις του πρώτου plug-in υβριδικού diesel της Audi θα ξεκινήσουν την ερχόμενη άνοιξη σε τιμές που μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!