NEA

Audi R8 LMS για τις πίστες!

Audi-R8-LS-Geneva (5)

Στο σαλόνι της Γενεύης παρουσιάστηκε και το νέο αγωνιστικό με λιγότερα κιλά και ισχύς στα 585 άλογα…

Δίπλα στα R8, RS3, R8 e-tron και Q7 e-tron, η Audi παρουσίασε και το αγωνιστικό R8 LMS σύμφωνο με τις νέες προδιαγραφές 2016 και το πρώτο αγωνιστικό GT3 με πολυμερισμένες στρώσεις ανθρακονημάτων (CFRP) στο πίσω μέρος όπως απαιτούν οι νέες απαιτήσεις στα crash-test. Επιπλέον υπάρχει ένα άνοιγμα διαφυγής στην οροφή, ενώ το κάθισμα είναι αρθρωμένο πάνω στο σασί για μεγαλύτερη ασφάλεια.

Παρά τις επιπλέον ενισχύσεις το νέο R8 LMS είναι κατά 25 kg ελαφρύτερο και πέφτει στα 1.225 kg, ενώ ο βαθμός δυσκαμψίας του πλαισίου έχει αυξηθεί κατά 39%. Το νέο πλαίσιο είναι κατά περίπου 30 kg ελαφρύτερο χάρη στην σύνθετη νέα δόμηση στο πρότυπο ASF (Audi Space Frame).

Η ισχύς προέρχεται από έναν V10 των 5,2 lt που αποδίδει 585 PS και συνδυάζεται με ένα νέο κιβώτιο 6 σχέσεων. Θα κατασκευάζεται από την Quattro GmbH και οι πρώτες παραδόσεις στους ενδιαφερόμενους θα γίνουν τέλη 2015, ενώ το ντεμπούτο θα γίνει στις 24 ώρες του Nürburgring (16-17 Μαΐου) και στη συνέχεια στο Spa (25-26 Ιουλίου).

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!