ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Στο σφυρί το λεωφορείο της Μάργκαρετ Θάτσερ

c6363b7ea6f6091775c69b2dbbad154b

Το θωρακισμένο λεωφορείο της Θάτσερ είχε κατασκευαστεί για να προσφέρει προστασία στους επιβαίνοντες και τώρα πωλείται έναντι 38.000 στερλινών στην κατάσταση που το βλέπετε…

Thatcher-Bus-1Το εν λόγω λεωφορείο κατασκευάστηκε προκειμένου να προσφέρει ασφάλεια στην τότε πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μάργκαρετ Θάτσερ και τους υπουργούς της, έπειτα από μια απόπειρα εναντίον τους σε ξενοδοχείο του Brighton. Το κατασκεύασε η εταιρεία Foden bus και το εφοδιάσει με κινητήρα έναν V12 ντίζελ της Rolls Royce, που παρά το βάρος του του εξασφαλίζει μια τελική σχεδόν 150 km/h.

Thatcher-Bus-4Έχει θέσεις για συνολικά 36 επιβάτες, ενώ πέρα από τη θωράκιση σε αμάξωμα και γυάλινες επιφάνειες που αντέχουν σε βλήματα 7,6 mm (το σύνηθες διαμέτρημα των αυτόματων), έχει ένα δάπεδο πάχους σχεδόν 70 cm, που θεωρητικά αντέχει σε βομβιστική επίθεση. Παράλληλα διαθέτει και ένα σύστημα που φιλτράρει τον εισερχόμενο αέρα για προστασία στην περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά η βιολογικά όπλα.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!