ΑΓΩΝΕΣ

Porsche & Toyota, ώρα για Le Mans

toyota-porsche-audi-nissan-leman-wec (4)

Οι δύο εταιρίες παρουσίασαν πριν από μερικές μέρες τα δύο τους αγωνιστικά μοντέλα που θα συμμετάσχουν στο φετινό πρωτάθλημα WEC…

toyota-porsche-audi-nissan-leman-wec (1)Το καλεντάρι του WEC ανοίγει με τον 6ώρο αγώνα στο Silverstone, στις 12 Απριλίου, αλλά όπως πάντα ο 24ώρος του Le Mans (16 Ιουνίου) αποτελεί θέμα γοήτρου. Τόσο η περσινή πρωταθλήτρια Toyota, όσο και η Porsche (3η τα 2014) έχουν να αντιμετωπίσουν την Nissan και φυσικά την -κυρίαρχο τα τελευταία έτη- Audi (2η). Στόχος της Toyota είναι να πάρει τη νίκη φέτος στο Le Mans από το Audi R18 e-tron, με το αναβαθμισμένο αεροδυναμικά TS040 που έχει χάσει και αρκετά κιλά. Οι νέες ρυθμίσεις της ανάρτησης θα λειτουργήσουν προς όφελος των ελαστικών για λιγότερη φθορά, καθώς οι ομάδες θα έχουν στην διάθεσή τους λιγότερα για φέτος σετ από λάστιχα. Η Toyota λέει πως το υβριδικό σύστημα του TS040 (με V8 ατμοσφαιρικό βενζινοκινητήρα 3,7 lt + ηλεκτροκινητήρα) δίνει μέγιστη ισχύς στα 1.000 άλογα.

toyota-porsche-audi-nissan-leman-wec (14)Η Porsche δεν κατάφερε να ανταποκριθεί πέρυσι στις μεγάλες προσδοκίες που είχε αλλά για φέτος δηλώνει προετοιμασμένη με την επίσης βελτιωμένη 919 Hybrid. Στο Le Mans θα κατέβει με τρία διαφορετικά χρωματικά αγωνιστικά (λευκό, μαύρο, κόκκινο) με το τελευταίο να τιμά την Porsche 917 που κατέκτησε το 1970 το πρώτο Le Mans. Το κόκκινο 919 Hybrid θα πιλοτάρει στο Le Mans ο Mark Webber με τον Nico Hulkenberg, καθώς και τον Briton Nick Tandy. Όπως και πέρυσι, το 919 Hybrid συνδυάζει τούρμπο V4 βενζινοκινητήρα 2,0 lt με 500 άλογα στον εμπρός άξονα και περίπου 400 για τους πίσω τροχούς από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η κόντρα αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα για φέτος όπου το TS040 και το 919 Hybrid θα κοντραριστούν με τον ισχυρό παίχτη R18 e-tron και το προσθιομήχανο GT-R LM Nismo. Καρό σημαία στις 12 Απριλίου, ενώ για όσους παρακολουθούν το πρωτάθλημα παρακάτω υπάρχει μία όμορφη εικόνα με το σχετικό καλεντάρι.

Calendar-Official-FIA-WEC-2015

2015 FIA World Endurance Championship Provisional Calendar**

27 / 28 March:  Prologue Castellet
12 April: 6 Hours of Silverstone
02 May: 6 Hours of Spa
31 May: Tests Le Mans
13/14 June: 24h du Mans
30 August: 6 Hours of Nurburging
19 September: 6 Hours of Circuit of the Americas ( Lone Star le Mans)
11 October: 6 Hours of Fuji
1 November: 6 Hours of Shanghai
21 November:  6 Hours of Bahrain

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Σχόλια

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!