ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Toyota με νέα πλατφόρμα TNGA

toyota-tnga-1-001

Η ιαπωνική εταιρία ανακοίνωσε μία ολοκαίνουργια πλατφόρμα πάνω στην οποία θα βασίζεται το 50% των μοντέλων Toyota έως το 2020…

toyota-tnga-1-002Σταδιακά η Toyota παίρνει τα πάνω της και αρχίζει να δίνει βαρύτητα στην ευρωπαϊκή αγορά. Έτσι, μετά την εισαγωγή στο downsizing με τα ανανεωμένα Auris και Avensis, η εταιρία ανακοίνωσε τη νέα πλατφόρμα TNGA (Toyota New Global Architecture) η οποία θα εξασφαλίζει πιο κόμπακτ και ελαφρύτερη συνολικά δόμηση, θα υποστηρίζει κίνηση στον μπροστινό ή στον πίσω άξονα και θα υποδέχεται μία νέα γενιά πολύ αποδοτικότερων κινητήρων (προφανώς θα περιλαμβάνονται νέοι τούρμπο βενζίνης).

Η TNGA θα μειώσει το σύνολο των δαπέδων που χρησιμοποιεί η εταιρία και που έως τώρα αγγίζει τις 100 (μαζί με τις παραλλαγές, λογικό νούμερο αν σκεφτεί κανείς το στόλο της εταιρίας σε παγκόσμιο επίπεδο που διαθέτει περίπου 800 διαφορετικής απόδοσης κινητήρες!). Πέρα από την μείωση κόστους, η νέα TNGA θα διασφαλίζει καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά καθώς θα είναι έως 65% πιο δύσκαμπτη από κάθε σημερινή πλατφόρμα.

Προς το παρόν οι ιθύνοντες της Toyota δεν ανέφεραν οτιδήποτε και παρουσίασαν ένα πρωτότυπο Auris -στο εργοστάσιο Honsha στην Ιαπωνία- με την πλατφόρμα TNGA και πίσω ανεξάρτητη ανάρτηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!