NEA

Η ιστορία της Volvo σε ένα βίντεο

Δείτε σε ένα όμορφο βίντεο διάρκειας περίπου επτά λεπτών την πορεία της Volvo στο πέρασμα των ετών…

Volvo_safety_bet_3Η Volvo ήταν η εταιρία που χρησιμοποίησε πρώτη σε μοντέλο παραγωγής τις ζώνες ασφαλείας δύο και τριών σημείων (το 1956 και 1957 αντίστοιχα), ενώ το 1968 εισήγαγε τα προσκέφαλα. Στην σύγχρονη πορεία της η σουηδική εταιρία θεωρείται πρωτοπόρος στα συστήματα αυτόνομης πέδησης και αποτροπής πιθανής σύγκρουσης, καθώς και στα συστήματα ασφάλειας για τους πεζούς με τον πρωτοποριακό αερόσακο που εισάχθηκε για πρώτη φορά στο V40.

volvo-history-960Το παραπάνω βίντεο ξεκινά πίσω από την δεκαετία του 1920 και περιλαμβάνει αφηγήσεις και στελεχών της εταιρίας που εξηγούν μεταξύ άλλων την βαρύτητα που έχει δώσει η Volvo στην εξέλιξη των συστημάτων ασφαλείας. Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ο τρόπος που δοκίμαζαν στο παρελθόν την προσφερόμενη άνεση, ενώ η Volvo επισημαίνει πως ήταν από τις πρώτες εταιρίες με τεστ για την προστασία παιδιών.

Κώστας Κάκκαβας

Από μικρός, το πάθος του ήταν τα αυτοκινητάκια! Τώρα που μεγάλωσε, όχι απλώς του αρέσει να παίζει ακόμη περισσότερο -φυσικά με πραγματικά αυτοκίνητα- αλλά και να γράφει δίχως φρένο...

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!