NEA

Mercedes-Benz: Τέλος η SLK, έρχεται η SLC!

SLK 55 AMG

Αν και οι καιροί είναι τέτοιοι που καθιστούν την τωρινή γενιά της SLK ως σπάνιο φαινόμενο, έχουν περάσει ήδη τέσσερα χρόνια από το λανσάρισμά της…

SLK 55 AMGΚαι όπως είναι αναμενόμενο η Mercedes-Benz ετοιμάζεται να παρουσιάσει αρχές 2016 την ριζικά ανανεωμένη εκδοχή, η οποία στο πλαίσιο της νέας ονοματολογίας θα μετονομαστεί σε SLC. Ήδη η γερμανική εταιρία ανακοίνωσε νέες εκδόσεις κινητήρων με την SLK 200 να διαθέτει δίλιτρο τούρμπο με 184 PS, ενώ η SLK 300 με ισχυρότερο επίσης δίλιτρο μοτέρ αποδίδει 245 PS και αντικαθιστά την SLK 250. H SLK συνδυάζεται νέο 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ προαιρετικά η SLK 300 και η SLK 250 d (204 PS) προσφέρονται με αυτόματο 9 σχέσεων. Μελλοντικά και με την έλευση του facelift, η SLC63 AMG (η τωρινή SLK55 AMG) πιθανότατα θα εξοπλίζεται με τον ολοκαίνουργιο V8 4.0 με τα διπλά τούρμπο με 478 PS στην απλή και 510 PS στην S (η ίδια λογική όπως και στην πρώτη AMG GT και στη νέα C63).

mercedes-benz-slk55_amg_2012-5_resizeΣχεδιαστικά, οι αλλαγές θα κινηθούν στο πρότυπο ενός προχωρημένου facelift με την μάσκα να έχει στιλ από AMG GT, σε συνδυασμό πάντα με τους προφυλακτήρες και τους προβολείς που θα αποκτήσουν LED φώτα ημέρας. Αντίστοιχης λογικής θα είναι και οι αναβαθμίσεις στο πίσω μέρος. Το εσωτερικό θα αποκτήσει πιο σύγχρονο ύφος με αρκετά στοιχεία από εκείνο της νέας C-Class, με νέα κεντρική οθόνη, πίνακα οργάνων, αεραγωγούς κ.α. Πιο γρήγορος και βελτιωμένος αναμένεται ο ηλεκτροϋδραυλικός μηχανισμός της μεταλλικής αναδιπλούμενης οροφής, εδώ μπορείτε να διαβάσετε ένα παλαιότερο άρθρο για τα coupe-cabriolet.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!