NEA

Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη νέα BMW 7

2016-BMW-7-Series (5)

Η ναυαρχίδα της BMW θα διαθέτει πολλές νέες τεχνολογίες, από εντολές και ρυθμίσεις με χειρονομίες, έως απομακρυσμένο και πλήρως αυτοματοποιημένο σύστημα παρκαρίσματος!

2016-BMW-7-Series (9)Προς τα τέλη του έτους αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα Σειρά 7 και για την ώρα η BMW έδωσε στην δημοσιότητα μερικές φωτογραφίες με το αυτοκίνητο καμουφλαρισμένο. Ανάμεσα στα πρώτα στοιχεία που δόθηκαν είναι πως η νέα 7άρα θα είναι κατά 130 κιλά πιο ελαφριά σε σχέση με την τρέχουσα γενιά και αυτό οφείλεται σε σημαντικό βαθμό από τη χρήση CFRP (του γνωστού τύπου σάντουιτς ανθρακονημάτων με ρητίνη από το οποίο κατασκευάζεται το πλαίσιο του BMW i3) στο πλαίσιο. Για πρώτη φορά στη γκάμα της μεγάλης λιμουζίνας της BMW θα περιλαμβάνονται και τετρακύλινδρα σύνολα. Πρόκειται για τον ντίζελ χωρητικότητας 2.000 cc με 218 PS για την 725d, ενώ κορυφαία έκδοση θα είναι η 12-κύλινδρη 760i με περίπου 550 PS. Λογικά θα υπάρξει και plug-in υβριδική έκδοση με το σύστημα της X5 xDrive40e.

2016-BMW-7-Series (16)Επίσης, η BMW αναφέρει πως θα υπάρχει ένα εξεζητημένο και πλήρως ελεγχόμενο σασί από ηλεκτρονικά άνεσης και ασφάλειας με αερανάρτηση και στους δύο άξονες, με αυτόματη προσαρμογή απόστασης από το έδαφος, αντιστάθμιση των κλίσεων στις στροφές -κάτι ανάλογο με το αντίστοιχο σύστημα της Mercedes- αλλά και τετραδιεύθυνση. Νέας γενιάς θα είναι και το σύστημα πολυμέσων iDrive με οθόνη αφής και δυνατότητα ρυθμίσεων και εντολών με χειρονομίες που θα τις αναγνωρίζει ένας 3D αισθητήρας. Ανάμεσα στα gadgets θα υπάρχει και η δυνατότητα ελέγχου στάθμευσης από απόσταση δίχως να υπάρχει οδηγός στο τιμόνι!

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!