NEA

Το VW C Coupe GTE πυξίδα για το νέο Phaeton

Volkswagen Studie C Coup GTE

Πάνω στο concept car που παρουσιάστηκε στην Σαγκάη θα βασιστεί η επόμενη γενιά του πολυτελούς μοντέλου Phaeton που σταδιακά συμπληρώνει… ένσημα προς συνταξιοδότηση…

To C Coupe GTE είναι ένα τετράθυρο κουπέ με ενδιαφέρουσα σχεδίαση και φαρδιές γραμμές, ενώ η δυναμική μάσκα δημιουργεί ένα επιβλητικό παρουσιαστικό «φωτογραφίζοντας» την επόμενη γενιά Phaeton. Τεχνολογικά προχωρημένος είναι και ο διάκοσμος του, με συνεχόμενο κρυφό φωτισμό, διακριτικές οθόνες μπροστά από κάθε θέση και φυσικά ανεξάρτητα καθίσματα στο πίσω μέρος, προκειμένου να δημιουργείται μια ατμόσφαιρα lounge. Εννοείται πως ο εξοπλισμός θα περιλαμβάνει όλα τα συστήματα ασφάλειας, διασύνδεσης και διευκόλυνσης. Στα τελευταία περιλαμβάνεται και ο «εικονικός σοφέρ», ο οποίος υπενθυμίζει τα επόμενα ραντεβού και κάνει προτάσεις για την μετάβαση σε αυτά.

Όπως και στο Sport Coupe GTE της Γενεύης (τον προπομπό του νέου Passat CC), έτσι και σε αυτή την περίπτωση το σύστημα πρόωσης είναι υβριδικό συνδυάζοντας τούρμπο 2λιτρο τετρακύλινδρο 210 PS με ηλεκτροκινητήρα 124 PS. Ο τελευταίος έχει ενσωματωθεί στο αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων, ενώ η συνδυαστική ισχύς του συστήματος -με μπαταρίες 14,1 kWh και ηλεκτροκίνηση για 50 km- είναι στους 245 PS που περνούν στους μπροστινούς τροχούς. Παράλληλα υπάρχουν 4 προγράμματα λειτουργίας, τα Hybrid, E-Mode, GTE και Battery Charge/ Battery Hold, που επιλέγονται από τον οδηγό και προσαρμόζουν την λειτουργία του συστήματος στις εκάστοτε συνθήκες. Σχετικά με τις επιδόσεις τo 0-100 πετυχαίνεται σε 8,6 sec, η μέση κατανάλωση είναι στα 2,3 lt/100 km με εκπομπή 55 g CO2/km.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!