ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ

Επίθεση για τους ψηφιακούς χάρτες της Nokia

nokia here maps (5)

Οι Audi, BMW και Mercedes-Benz ενώνουν τις δυνάμεις τους ώστε να προστατεύσουν τα κεκτημένα τους από τις μεγάλες εταιρίες πληροφορικής και επικοινωνιών…

nokia here maps (3)Το θέλουμε ή όχι το αυτοκίνητο αλλάζει μορφή και σταδιακά θα γίνεται όλο και πιο ανεξάρτητο, διασυνδεμένο και τέλος καταλήγοντας προς την περιβόητη αυτόνομη οδήγηση. Τουλάχιστον, αυτό το concept καλλιεργούν για την ώρα οι ειδικοί στις εταιρίες όχι μόνο των αυτοκινήτων, αλλά και κολοσσών στον τομέα της πληροφορικής και επικοινωνίας (μέχρι και η Apple θέλει να κατασκευάσει αυτοκίνητο).

nokia here maps (2)Χαρακτηριστική είναι η κίνηση των τριών γερμανικών εταιριών που θα διεκδικήσουν την εξαγορά του τμήματος ψηφιακών χαρτών «Here» της Nokia, που πραγματικά είναι από τους καλύτερους διαθέσιμους. Η φινλανδική εταιρεία αξιολογεί τους Here τουλάχιστον δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι εκπρόσωποι των τριών κατασκευαστών προσέγγισαν τον πρόεδρό της Rajeev Suri για την απόκτησή τους πριν καν ξεκινήσει η επίσημη διαδικασία πώλησής τους. Μεταξύ των ενδιαφερόμενων είναι το Facebook, η Uber -που είχε έρθει πρόσφατα στην επικαιρότητα και στη χώρα μας- και το επενδυτικό Fund Hellman & Friedman από τo San Francisco.

nokia here maps (4)Όπως γίνεται αντιληπτό πρόκειται για ένα μεγάλο θέμα με την Nokia να προβλέπει σε μεγαλύτερο κέρδος από την εξαγορά αυτή. Τώρα, γιατί καίγονται τόσο οι τρεις γερμανικές εταιρίες; Διότι εκτιμούν πως το επόμενο μεγάλο βήμα προς την αυτόνομη οδήγηση θα είναι οι χάρτες πλοήγησης πραγματικού χρόνου (real-time) με πληροφορίες θα παρέχονται αμφίδρομα από έναν κόμβο επικοινωνίας με τα αυτοκίνητα.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!