NEA

Audi TT με 600 άλογα και ηλεκτρικό τούρμπο

Audi TT clubsport turbo concept (2)

Στο φεστιβάλ του Worthersee (13-16 Μαΐου) θα παρουσιαστεί ένα πρωτότυπο TT που έχει το 0-100 σε μόλις 3,6 sec και τελική στα 310 km/h!

Την επόμενη εβδομάδα η Audi θα παρουσιάσει στην Αυστρία μία hardcore πρωτότυπη εκδοχή του νέου TT η οποία εξοπλίζεται με bi-turbo 5-κύλινδρο TFSI των 2.500 cc με πρόσθετο ηλεκτρικό τούρμπο σε επικουρικό ρόλο και την ισχύ να φτάνει τα 600 άλογα και η ροπή τα 650 Nm. Το 0-100 πετυχαίνεται σε 3,6 sec, η τελική είναι στα 310 km/h. H Audi αναφέρει πως χάρη στο ηλεκτρικό τουρμπάκι (φανταστείτε ένα μικρό “κομπρέσορα”) τα πρώτα 16 μέτρα καλύπτονται από στάση σε 2,5 sec, όταν για το ίδιο χρόνο και χωρίς e-turbo η απόσταση είναι μόλις 6 μέτρα.  καλύπτονται τα πρώτα 16 μέτρα. Κάτι που είχα διαπιστώσει και στη πράξη όταν είχαμε οδηγήσει τους πρωτότυπους Audi V6 με το ηλεκτρικό τουρμπάκι.

Το βάρος του Audi TT clubsport είναι στα 1.396 kg και η μετάδοση περνά στους τέσσερις τροχούς μέσω μηχανικού κιβωτίου 6 σχέσεων. Οι τροχοί 20 ιντσών φορούν ελαστικά διάστασης 275/30 ενώ τα φρένα είναι κεραμική με μπροστινούς δίσκους 370 mm. Σε σχέση με το ΤΤ παραγωγής, το αμάξωμα είναι 140 mm φαρδύτερο και ξεχωρίζει από την χειροκίνητα ρυθμιζόμενη πίσω αεροδυναμική πτέρυγα CFRP, η οποία προέρχεται από το Audi Sport TT Cup. Εδώ να πούμε πως το εν λόγω TT είναι ένα concept που δημιουργήθηκε περισσότερο για να προλογίσει τους νέας γενιάς κινητήρες με e-turbo που θα προσφέρουν υπερπλήρωση από το ρελαντί εκμηδενίζοντας την όποια χρονική υστέρηση.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!