ΑΓΩΝΕΣ

GP Ισπανίας, η 1η νίκη του Nico Rosberg στο φετινό πρωτάθλημα

rosberg-win-spain

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά η στατιστική που θέλει τον poleman να κερδίζει στο Ισπανικό GP, ήταν η 9η φορά σε 11 χρόνια που συνέβη αυτό. Ο Hamilton πήρε τη δεύτερη θέση σφραγίζοντας την κυριαρχία των Mercedes. Είναι ο 5ος συνεχής αγώνας που έχουμε δυο Mercedes και μια Ferrari στο βάθρο.

05-Spanish-Race2-1k-ENΜια λαμπρή μέρα με γαλανό ουρανό και τη θερμοκρασία στον αέρα στους 27 βαθμούς Κελσίου και στο οδόστρωμα στους 51 βαθμούς Κελσίου ήταν η σημερινή στην πίστα του Μοντμελό. Ο Nico Rosberg φάνταζε το αδιαφιλονίκητο φαβορί για τη νίκη καθώς ο Hamilton είχε θέματα με το σετάρισμα του μονοθεσίου του που δεν μπόρεσε να επιλύσει την Παρασκευή και το Σάββατο. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακούστηκε να διαμαρτύρεται στους μηχανικούς για έντονη υποστροφή από το γύρο σχηματισμού ακόμη.

05-Spanish-Race1-1k-ENΤο σβήσιμο των κόκκινων φώτων βρήκε το Rosberg να διατηρεί το προβάδισμα ενώ ο Hamilton που εκκινούσε από το ακάθαρτο μέρος της πίστας σπινάρισε αρκετά με αποτέλεσμα να τον περάσει ο Vettel στην πρώτη στροφή. Ο Rosberg ξεκίνησε να φτιάχνει μια διαφορά με ρυθμό περίπου μισό δευτερόλεπτο στο γύρο με χαρακτηριστική άνεση και χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα σε κάποιο σημείο. Όλοι οι οδηγοί εκκίνησαν με τη μέση γόμα της Pirelli την πιο γρήγορη εκ των δυο διαθέσιμων από την Ιταλική εταιρεία αυτό το Σαββατοκύριακο.

GP SPAGNA F1/2015Με τη θερμοκρασία οδοστρώματος αρκετά υψηλή (51 βαθμούς Κελσίου) και δεδομένης της τραχύτητας της ασφάλτου, αρκετοί προβληματίζονταν για το αν θ’ ακολουθήσουν στρατηγική 2 ή 3 πιτ στοπ. Ο Button ακούστηκε να διαμαρτύρεται για τη λειτουργία της μονάδας ισχύος: “Μόλις πατάω γκάζι αμέσως έχω σπινάρισμα, αυτό δεν είναι φυσιολογικό”. Την ίδια στιγμή ο Alonsο εγκατέλειψε με πρόβλημα στα φρένα, ο χειριστής του μπροστινού γρύλλου από θαύμα πρόλαβε να βγει από τη μέση και δεν τον πάτησε ο Ισπανός. Παρακάτω η κατάταξη στο GP Ισπανίας.

Pos Driver Car Gap
1 Nico Rosberg Mercedes 1h41m12.555s
2 Lewis Hamilton Mercedes 17.551s
3 Sebastian Vettel Ferrari 45.342s
4 Valtteri Bottas Williams/Mercedes 59.217s
5 Kimi Raikkonen Ferrari 1m00.002s
6 Felipe Massa Williams/Mercedes 1m21.314s
7 Daniel Ricciardo Red Bull/Renault 1 Lap
8 Romain Grosjean Lotus/Mercedes 1 Lap
9 Carlos Sainz Toro Rosso/Renault 1 Lap
10 Daniil Kvyat Red Bull/Renault 1 Lap
11 Max Verstappen Toro Rosso/Renault 1 Lap
12 Felipe Nasr Sauber/Ferrari 1 Lap
13 Sergio Perez Force India/Mercedes 1 Lap
14 Marcus Ericsson Sauber/Ferrari 1 Lap
15 Nico Hulkenberg Force India/Mercedes 1 Lap
16 Jenson Button McLaren/Honda 1 Lap
17 Will Stevens Marussia/Ferrari 3 Laps
18 Roberto Merhi Marussia/Ferrari 4 Laps
Pastor Maldonado Lotus/Mercedes Retirement
Fernando Alonso McLaren/Honda Brakes

Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στην #F1

@ Δείτε το πρόγραμμα και την βαθμολογία στo #WRC

caroto

Ένας για όλους και όλοι για το caroto.gr! Το προφίλ της ομάδας του μοναδικού site στο διαδίκτυο που εστιάζει στην τεχνολογία του αυτοκινήτου!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!