ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

T-14 ARMATA, ένα σούπερ ρωσικό άρμα μάχης [vid]

Στη μεγάλη παρέλαση στις 9 Μάϊου στη Μόσχα, παρουσιάστηκε ένα από τα καινούργια μεγάλα όπλα της ρωσικής στρατιωτικής μηχανής, το Τ-14 Armata, το οποίο είναι το πιο σύγχρονο άρμα μάχης παγκοσμίως.

T-14-ARMATA-3Σύγχρονο τόσο από την πλευρά των οπλικών του συστημάτων -πέρα από το κανόνι των 125 mm θα έχει κατά πάσα πιθανότητα και αυτόνομη αντιαεροπορική προστασία- και της θωράκισής του όσο και από την πλευρά των δυνατοτήτων κίνησής του. Ενδιαφέρον είναι το στοιχείο πως στον πύργο του δεν θα υπάρχει ένστολος και η όλη διαδικασία γέμισης και λειτουργίας του πυροβόλου θα είναι αυτόματη και αυτόνομη.

T-14-ARMATA-5Από πλευράς πρόωσης λοιπόν το T-14 Armata θα κινείται από έναν V12 diesel, ο οποίος θα αποδίδει περίπου 1.500 PS, όσο δηλαδή και οι βασικοί του αντίπαλοι, το γερμανικό Leopard 2 που υπηρετεί και στον ελληνικό στρατό και το αμερικάνικο Abrams. Τόσο το γερμανικό όσο και το αμερικάνικο άρμα μάχης έχουν τελική γύρω στα 70 km/h, τη στιγμή που το ρωσικό θα φτάνει ή θα ξεπερνά τα 90 km/h. Η μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα –κατά συνέπεια και την ευκινησία του, στην οποία συμβάλλει και η δυνατότητα μεταβολής της απόστασής του από το έδαφος- θα πρέπει να αποδοθεί στο σημαντικά μικρότερο βάρος του, καθώς εκεί που τα άλλα δύο ζυγίζουν γύρω στους 70 τόνους αυτό θα κυμαίνεται γύρω στους 50.

T-14-ARMATA-1Downsizing και στα άρματα μάχης λοιπόν, στο βάρος τους δηλαδή, ενώ ένα άλλο στοιχείο στο οποίο υπάρχει παραλληλισμός με τα δεδομένα της σύγχρονης αυτοκινητοβιομηχανίας είναι ότι το πλαίσιό του, η βάση του με τη θωράκιση δηλαδή, θα χρησιμοποιηθεί και για άλλα θωρακισμένα οχήματα. Το T-14 Armata κατασκευάζεται από την εταιρεία Uralvagonzavod, που μέχρι το 2020 θα πρέπει να έχει παραδώσει 2.200 μονάδες στο ρωσικό στρατό, με τιμή μονάδας τα 400 εκατομμύρια ρούβλια που αντιστοιχούν σε 7,2 εκατομμύρια ευρώ.

SMS==> Διαβάστε εδώ μερικά ενδιαφέροντα άρθρα με στρατιωτικά οχήματα!

Με τη συνεργασία του carzine.gr

Ετικέτες

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close
Close