ΔΙΑΦΟΡΑΔΙΑΦΟΡΑ ΘΕΜΑΤΑ

Ένα απίστευτο ρεκόρ από το 1955 [vid]

Το ρεκόρ του sir Stirling Moss παραμένει μέχρι και σήμερα αξεπέραστο καθώς είχε διανύσει 1.000 μίλια σε μόλις 10 ώρες και 7 λεπτά!

STERLING-MOSS-MILLE-MIGLIA-1955-2«Με αυτό το αυτοκίνητο μπορούσα να κερδίσω τους πάντες», λέει ακόμη και σήμερα ο 85χρονος Stirling Moss, ο οποίος έχει μείνει στην ιστορία της Φόρμουλα 1 ως ο αιώνιος «2ος», μιας και για τέσσερις φορές είχε τερματίσει στη 2η θέση της κατάταξης των οδηγών. Ποτέ όμως στην 1η! Το ρεκόρ του στο Mille Miglia (1.000 μίλια ή 1.609 χλμ.) παραμένει ακόμα και σήμερα αξεπέραστο, και όπως θα δείτε στο παραπάνω βίντεο ο Βρετανός οδηγεί και πάλι την 300 SLR στην ίδια διαδρομή.

Λίγο πιο αργά από ότι πριν από 60 χρόνια, αλλά με το ίδιο σθένος και αυτοπεποίθηση! Το ρεκόρ το είχε πετύχει το 1955 όπου με μέση ωριαία 158 km/h είχε καταφέρει να διανύσει ως 25χρονος οδηγός αγώνων μία τόσο μεγάλη απόσταση στον ιστορικό αγώνα Mille Miglia. Ήταν ο απίστευτος sir Stirling Moss που είχε τρέξει με μια Mercedes 300 SLR και με συνοδηγό τον Denis Jenkinson…

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά. Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock. Το caroto team σας ευχαριστεί!