NEA

Σε πρώτο πλάνο η νέα Chevrolet Camaro!

H νέα γενιά Camaro αποκαλύφθηκε και επίσημα με τις πωλήσεις στην αμερικανική αγορά να ξεκινούν το ερχόμενο φθινόπωρο…

2016-Chevrolet-Camaro (1)Σε σχέση με την απερχόμενη Camaro (εδώ η σχετική δοκιμή), σχεδιαστικά η νέα Camaro (-55 mm σε μήκος, -20 mm σε πλάτος, -28 mm σε ύψος) αποτελεί μία πιο δυναμική εξέλιξη του προηγούμενου μοντέλου, ενώ αναβαθμισμένη είναι και η εικόνα στο εσωτερικό με τον πίνακα οργάνων να συνδυάζει ψηφιακή οθόνη, ενώ μία μεγαλύτερη αφής 8 ιντσών είναι το κυρίαρχο στοιχείο στην κεντρική κονσόλα.

Ωστόσο, περνάμε κατευθείαν κάτω από το καπό όπου στην μικρότερη εκδοχή υπάρχει ένας τούρμπο τετρακύλινδρος 2λιτρος κινητήρας με 279 PS. Το 0-100 για την αποδοτικότερη Camaro -που θα κοντραριστεί με το Ford Mustang 2.3 Ecoboost– στους τομείς κατανάλωσης/ρύπων βρίσκεται κάτω από τα 6,0 sec και πρόκειται για το μοτέρ από τα Cadillac ATS και CTS, ενώ επιβεβαιώνονται τα όσα είχαμε γράψει πριν από καιρό. Ανάμεσα στα πρώτα στοιχεία είναι πως η Chevrolet έχει εξελίξει ένα ηχοακυρωτικό σύστημα που αναπαράγει “πολυκύλινδρο” ήχο για μάξιμουμ απόλαυση.

Από εκεί και… πάνω υπάρχει ο νέος V6 των 3.600 cc με 335 PS και σύστημα απενεργοποίησης κυλίνδρων -για πρώτη φορά σε Camaro-, ο οποίος προέρχεται από την Cadillac CT6. Στην κορυφή βρίσκεται η Camaro SS με τον V8 των 6.200 cc με ισχύ 461 PS -πρόκειται για τον LT1 της Corvette– και σε συνδυασμό με μηχανικό 6άρι ή ένα νέο αυτόματο 8άρι κιβώτιο. Η ανάρτηση συνδυάζεται με μαγνητοροϊκά αμορτισέρ (η πίσω είναι νέα 5 συνδέσμων), υπάρχουν διάφορα προγράμματα παραμετροποίησης, το σασί είναι ελαφρύτερο έως 60 kg, ενώ η βάση είναι η πλατφόρμα Alpha. Μέχρι να υπάρξουν περισσότερα στοιχεία, απολαύστε τη νέα Camaro σε ένα πλούσιο φωτογραφικό άλμπουμ.

Nίκος Ι. Mαρινόπουλος

Πρόκειται για τον δημιουργό και συντονιστή του καρότου με τις περισσότερες τεχνολογικές βιταμίνες σε όλον τον κόσμο!

ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΣ;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Back to top button
Close

Σας αρέσει το caroto;

Η διαφήμιση μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να καλλιεργούμε το caroto που διαβάζετε καθημερινά.

Μία μικρή υποστήριξη θα ήταν να απενεργοποιήσετε το πρόγραμμα αποκλεισμού διαφημίσεων AdBlock.

Το caroto team σας ευχαριστεί!